Iza nas je jedna osunčana i topla nedelja kojom zatvaramo maj i sigurnim korakom idemo ka letu. Jedna od mnogih lepota života u Beogradu je što nas on uvek pokreće, inspiriše, daje nadu i uči da uvek ima nešto novo i lepo baš tamo iza sledećeg ćoška. Ovog vikenda šetamo Beogradom za ljubav, budućnost i mir, ali 27. maja.

Ovog četvrtka je otvoreno jubilarno 15. izdanje Španskog metra, festivala najboljih filmova na španskom jeziku i trajaće do četvrtka, 1. juna. Festival se sastoji od četiri programske linije pod nazivom Savremeni film, Ženski ugao “Imaginarijumi nespokoja”, Karlos Saura: Počasna nagrada Goja i Španski metar putuje (u Novi Sad). U petak biramo sa repertora film rediteljke Marije Alvares koja u svom ostvarenju “Filmofilke” iz 2017. godine prati tri penzionerke iz Buenos Ajresa, Madrida i Montevidea koje, iako geografski veoma udaljene, imaju nešto zajedničko, a to je velika ljubav prema filmu! Nama je na sami opis teme toplo oko srca, a vama ostavljamo repertoar da nađete svoj omiljeni film.

A u subotu, već znate... ceo Beograd je šetalište, vidimo se.

Nedelja je dan za nas, zato se upućujemo prema Zemunu, zauzimamo sto sa pogledom na kej u novootvorenom bistrou Lamanš, gasimo internet, dišemo i u ovom trenutku - sve je u redu.