Ljubitelji automobila čeka vas novi biografski film Ferrariu kom glavne uloge imaju Adam Driver i Penelope Cruz, a već je izvesno da će biti pravi kinematografski užitak. Priču o brzim automobilima, porodičnim dramama i lepotama severne Italije režirao je Michael Mann čija opsesija Ferrari porodicom traje već 20 godine, koliko i gradi ideju o filmu.

Scenario je rađen u saradnji sa Troyem Kennedyjem Martinom, a zasnovan na Brocka Yatesa Enzo Ferrari - Čovek i Mašina

Nominovana za Oskara Penelope Cruz igra ulogu Laure Ferrari, supruge Enza Ferrari, sa kojim je osnovala brend luksuznih automobila, a kog tumači Adam Driver. Shailene Woodley, poznata iz serije "Big Little Lies", takođe će se pojaviti u filmu, igrajući Enzovu ljubavnicu Linu Lardi.

profimedia-0801610465.jpg
Neon / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

O čemu se radi u filmu "Ferrari"?

"Ferrari" se dešava na leto 1957. godine i prati turbulentan period u životu Ferrari porodica - krizu u braku, smrt njihovog jedinog sina Dina i suočavanje sa bankrotom.. U ovom ključnom periodu njihovih života, Enzo i njihov tim vozača odlučuje da učestvuje u istorijskoj trci Mille Miglia, koja ih vodi 1.000 milja kroz Italiju.

Nije ovo ni prvi put da ovo dvoje glumaca igra uloge legendarnih ličnosti Italije, s obzirom na to da se Penelope već transformisala u Donatellu Versace u seriji "Ubistvo Giannija Versacea",Adam igrao Maurizija Guccija u filmu "House of Gucci".

profimedia-0801610410.jpg
Neon / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kad će film biti u bioskopima?

Premijera filma Ferrarise događa na aktuelnom Venecijanskom film festivalu, ali će se u bioskopima pojaviti tek 25. decembra 2023.

profimedia-0801610395.jpg
Neon / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

 Pogledajte trejler: