Ne znamo za vas, ali mi nismo spremni... još uvek održavamo preplanulost, gledamo talase u galeriji telefona i govorimo sebi leto još nije gotovo. Ipak, kalendar kaže 1. septembar, kosmos kaže plavi Supermesec, astorologija kaže retrogradni Merkur... iako leto nije zvanično gotovo, školsko zvono je označilo povratak u realnost. Za lakšu adapataciju, krećemo u omiljenu vikend šetnju Beogradom.

U Silosima je od srede Los Silos burger festival, tako da smo jedva dočekali petak da sat otkuca 17h da se uputimo ka omiljenom keju. Pored velikog izbora (najboljih) burgera u gradu, u petak vas u Silosima očekuje i masterclass koji organizuje kulinarska škola Il Primo. I dok sunce uranja u Dunav kreće prvi dj set..

Dugo nismo bili na nekom koncertu (priznajemo tražimo karte u zadnji čas), zato koristimo jedinstvenu priliku da u subotu u Domu omladine slušamo američki bend She wants revenge. Ukoliko ste i malo pratili seriju Američka horror priča / American horror story sigurno vam njihova pesma Tear you apart zvoni u ušima dok ovo čitate. Vidimo se u tamo!

Ovu nedelju smo se uputili ka OVO bistrou koji je otvoren sredinom jula, a već je postalo poznato mesto sa toplim drvenim enterijerom u jednoj od najlepših beogradskih kuća, u Domu Jevrema Grujića. Meni je raznovrsan, a mi smo ovog puta specijalno došli zbog doručka jer smo čuli da šef preporučuje jela od jaja („Ovo“ na latinskom znači „jaje“). Rezervišite svoj sto na vreme!

Do sledeće vikend šetnje...