Kao dlanom o dlan... i oktobar je već tu! Dani su kraći, polako spremamo ormar za (omiljeni) #leatherweather, ali bez izuzetka i dalje uživamo u svakom sunčanom danu rane jeseni. Prognoza ovaj vikend kaže – miholjsko leto, te krećemo u još jedan bosonogi krug po Beogradu.

Danas se direktno upućujemo ka Parobrodu jer je poslednji dan izložbe Andree Novićević (Đisus) pod nazivom “Pre upotrebe proučiti upustvo”. Izložba ukazuje na neistraženost sopstvene individualnosti koja vapi za instrukcijama. Kroz kombinaciju grafika crteža i slika koncepcija je sastavljena u formi kritike ljudske gluposti utemeljeno na cinizmu i sarkazmu. Uputstvo je kratko i jasno, jedini lek je – samospoznaja. Vidimo se u Parobrodu!

Završni događaj i finale ovogodišnjeg Belgrade Wine Week-a održaće se ove subote u Dorćol platzu, pod nazivom “Wine Platz Fest”. Osim izobilja vina, organizatori obećavaju brojna gastronomska, muzička i druga iznenađenja..(nas su kupili i bez drugih iznenađenja!).

Nedelja je i zvanično postala naš dan za istraživanje i otkrivanje novootvorenih lokala. Kafić “Forum” imamo na radaru od njihove prve IG najave u avgustu te smo se posebno obradovali kada smo videli da je otvoren prošle nedelje. Lokal je minimalistički, sa retro detaljima, a pored raznovrsnih kafa Forum miriše na svoje posebne kanele i kolače dok se izbor vikendom proširuje tertinima iz “Pretop bakery” (napomena za vikend spavalice, lokal nedeljom radi do 16h).