Iz duge i hladne nedelje ulazimo u topli vikend i nadoknađujemo sve vreme koje smo ove nedelje proveli u zatvorenom braneći se od prvog naleta zime. Dešavanja u gradu ima i na pretek, a mi krećemo dobro poznatom stazom afterwork-a... 

Od prošle nedelje je u Josephine Old fashioned week (a nama niko nije javio), te sada ispravljamo ovaj propust i idemo direktno za šank! Burbon, biter i smeđi šećer su naša dobitna kombinacija, a ukoliko Old fashioned nije vaš cup of cocktail, sigurni smo da ćete naći nešto iz bogate koktel selekcije.


Možda niste znali, ali Dvorana Kulturnog centra Beograda je najstariji aktivni bioskop u Beogardu! Povodom jubileja 60 godina postojanja, DKC je odlučio da pokrene novi festival, digitalnu arhivu ličnih priča iz bioskopa, filmski maraton, izložbu u Filmskoj galeriji i novim vizuelnim identitetom, a sve pod sloganima „Bolje je u bioskopu” i „Mesta nosu numerisana, ali su neka rezervisana”. I zato se ove subote plesni podijum menjamo filmskih platnom, jer bolje je u bioskopu.


Za neke je mesto gužve i buke, za neke je utočište, a za nas je zauvek jedna od najlepših srednjoškolskih uspomena zato i dan danas uvek s posebnom emocijom pratimo i posećujemo Beogradski sajam knjiga. Ovogodišnji praznik knjige počinje u subotu 21. oktobra i traje do ponedeljka 29. oktobra. Radno vreme, program i cene ulaznica možete pronaći na sajtu Sajma.

Do sledeće vikend šetnje...
Milica Golubović