Poslednji vikend u mesecu... uvek nas iznenadi, kad pre, juče smo prebacili stranicu kalendara. Zatvaramo oktobar i koračamo u topli novembar. Nismo očekivali još jedan prolećni vikend, ali kao i uvek - najbolje stvari se dese neočekivano, a mi krećemo u očekivano dobar vikend u Beogradu.

Od juna smo sa nestrpljenjem smo čekali da sklone znak work in progress i dočekali smo! Ovog petka se otvara Mali prag, na Savskom vencu, sezonski bistro i cafe bar tokom cele godine. Enterijer je moderan, veliki ovalni prozori otkrivaju unutrašnjost, a moguće je sedeti i na pragu. P.S. ovog petka je soft opening, a vlasnici najavljuju uskoro i žurku otvaranja!

Priznajemo, godinama već ne osećamo euforiju povodom Halloweena, međutim vikend je topao, a Komuna i Weekendbazar su spremili sjajan sadržaj na Sava Promenadi u subotu i nedelju - biće muzike, raznih aktivnosti, najboljeg pića i hrane, tako da smo odlučili da i ovog puta podržimo lokalno i ispratimo poslednji bazar u godini.

Nedelju posvećujemo našoj omiljenoj i (naj)važnijoj temi – feminizmu. Feministički kolektiv Ženska solidarnost organizuje javnu diskusiju „Besne ulice godinu dana kasnije: razgovor o ženskom samoorganizovanju” u KC gradu. Gde je ženski pokret, gde treba da bude i koje su uloge i dužnosti svih nas? Dođite u KC grad da nastavimo se borimo (i volimo).