Vremenske prilike konačno su počele da budu u skladu sa godišnjim dobom, što znači da svako drugo veče, ipak radije provodimo u omiljenom cosy kutku svojih domova, nego u nekom novootvorenom gradskom lokalu. Kako jesenja monotonija polako "preti" da uđe u naše živote, svakodnevno tražimo inspiraciju na različite načine da bismo ostali u što boljem raspoloženju. Bingovanje serija ili otkrivanje zanimljivih naslova na streaming platformama definitivno je jedan od njih.

Ovog novembra, Netflix je odlučio da nas obraduje novom selekcijom filmova sa sjajnim ocenama koje ćemo rado pogledati. Među njima su i klasici filmske kinematografije, što nas možda i posebno intigira, budući da neke od njih odavno nismo pogledali (nemojte nikome reći, ali, neke uopšte nismo gledali) - a, trebalo bi.

Izdvojili smo za vas tri filma koja ekskluzivno stižu u novu programsku šemu Netflixa ovog novembra. Požurite, ne znamo do kada će se tu i zadržati!

1. "Desperado" 

Robert Rodriguez je režirao ovaj nezaboravni vestern sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi čoveka sa kovčegom za gitaru punom oružja koji se želi da se osveti narko bosu koji je ubio njegovu ženu.

U sporednim ulogama su Salma Hayek, Stiv Buscemi i kameo Quentina Tarantina.

profimedia-0093913056.jpg
Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia 

2. "Društvena mreža“ 

David Fincher dao je savršen uvid u poreklo Fejsbuka i njegovog tvorca Marka Zakerberga sa film „Društvena mreža“. Jesse Eisenberg igra Zakerberga, koji je stvorio platformu društvenih medija iz svoje sobe u studentskom domu.

profimedia-0094838788.jpg
face to face / FTF Film Stills / Profimedia 

3. "Whiplash" 

Režiser Damen Chazelle stvorio je uzbudljivu dramu o ambicioznom džez bubnjaru (MilesTeller) kojeg je njegov nasilni instruktor (J.K. Simmons) gurnuo do krajnjih granica. Simmonsov nastup doneo mu je Oskara.

profimedia-0194834105.jpg
Daniel McFadden / Everett / Profimedia