O protekloj nedelji ne želimo ni da razgovaramo, a ovog petka se kratko javljamo jer smo krenuli u misiju „keep or toss“ letnjih stvari u susret najavi (pre)toplih 30+ od ovog vikenda. I dok ne krenemo da se žalimo na vrelinu asfalta, daljinu mora i itd. krenite s nama u vikend šetnju, sve smo smisili - i provod i priroda i kulturni sadržaj, sve je na spisku!

Ovog petka nam treba da se isključimo i barem na kratko izgubimo (ne pitamo gde), te nam je otvaranje sezone u Barutani ovog vikenda došlo kao poručeno! Legenda house muzike Louie Vega zvanično otvara sezonu, a uz njega su tu i dobro poznata lica domaće DJ scene Nikola Vemić i Kristijan Molnar (ne moramo vam ni reći da je dobar provod i više nego zagarantovan).

Nekoliko događaja u sezoni su nam mesecima unapred u „Saved Items“ kategoriji, a Wine garden u Botaničkoj bašti je svakako jedan od njih. Prizor Botaničke bašte, 80 domaćih vinarija i bogata gastronomska ponuda – za sreću dosta, ili kako je Doris to otpevala Malo mi za sriću triba. Plan je jednostavan: lanena odevna kombinacija, SPF, bose noge i leto može (ne)zvanično da počne.

Poznato da smo veliki obožavaoci kinematografije, te ovog vikenda na spisak dodajemo Španski metar koji i ove godine ima tri kategorije – Savremeni film, Ciklus filmova Počasna nagrada Goja - Huan Marine i Ženski ugao. Program je raznovrsan, šaren i pun života, kako to i dolikuje Špancima, a projekcije filmova se održavaju na dve lokacije, u Beogradu (Dvorana KC) i Novom Sadu (Kulturni centar NS). Mi ove nedelje biramo sa repertoara filmsko ostvarenje „Devojke su dobro“, mladog reditelja koji nam priča letnju priču o zajedničkom boravku četiri glumice i jedne spisateljice u starom mlinu, udaljenom od sveta, gde uvežbavaju pozorišnu predstavu. Spremite kokice!

Do sledeće vikend šetnje...