Ove smo godine do sada zaista mogli uživati u odličnoj filmskoj produkciji, a trenutno je u pripremi mnogo izuzetno zanimljivih sadržaja koje jedva čekamo a pogledamo. Na samom vrhu definitivno je drugi deo kultnog filma "Gladiator" iz 2000. godine. Moramo priznati da, koliko god smo pozitivno uzbuđeni, imamo i visoka očekivanja i sigurni smo da nismo jedini.

Nakon gotovo 25 godina, reditelj Ridley Scott vraća nam legendarnu priču na filmska platna, a neobično je zamisliti drugačiju verziju od one koju je savršeno prikazao Russell Crowe u prvom delu.

Ovoga puta naslovnu ulogu nosi irski glumac Paul Mescal, koji će utelotvoriti Luciusa Verusa, sina vladara Luciusa Verusa i bivšeg naslednika Carstva. Nakon što je proteklih 15 godina živeo miran život u Numidiji sa suprugom i decom, njega su zarobili rimski vojnici pod vođstvom Marcusa Acaciusa (Pedro Pascal) i prisilili ga na ropstvo. Priča je poznata: on se zatim bori kao gladijator, sve vreme pokušavajući da osloboditi Carstvo od sadističke vladavine cara Caracalle (Fred Hechinger) i cara Geta (Joseph Quinn).

Vanity Fairpodelio je ekskluzivne fotografije prvog pogleda na nadolazeći film, a podelio je i izjavu Paula Mescala o tome šta je zapravo tema filma. Popularni glumac zapitao se: "Šta će ljudsko biće učiniti da preživi, ali isto tako šta će učiniti da pobedi. To vidimo u areni, ali i u političkoj borbi koja se događa izvan priče mog lika gde možete primetiti druge koji teže ka moći. Gde je tu prostor za humanost? Gde je tu prostor za ljubav, porodičnu povezanost? I na kraju, hoće li te stvari nadvladati ovu vrstu pohlepe i moći? One su često u sukobu jedna s drugom..."

Prvi je deo Russellu Croweu doneo Oscara za najboljeg glumca, a filmu Oscara za najbolji film, stoga su očekivanja na visokom nivou. Nadamo se da će se one i ostvariti, a odlična je vest što na američka filmska platna stiže već ove jeseni - 22. novembra.

U nastavku pogledajte i trejler filma "Gladiator 2".

Brojimo dane!

Izvor: storybook.hr