Extreme high temperature – notifikacija koja nas progoni ove nedelje. Petak je i bez oklevanja gasimo sve notifikacije i posvećujemo se isključivo (rashladnim) i zabavnim događajima. Ukoliko ovog vikenda niste na Exitu ili na obali mora, krenite sa nama u julsku šetnju Beogradom koji odoleva svim vremenskim (ne)prilikama i nudi sjajne sadržaje za letnju dokolicu.

Vikend započinjemo nezaobilaznim silaskom do reke, naravno do Ponte.011, gde je, kako kaže ekipa sa Silosa, “najsavršenija klima koju prave najveća evropska reka, hektari zelenila i povetarac od Gardoša do Pančevca”. Za muziku je zadužen Luka Čikić koji nam stiže direktno sa Exita i vodi kolegu Aljošu, predstavnika ove generacije regionalnih disk džokeja.

Istina je da se žalimo kako nam nedostaju koncerti svetskih zvezda i bendova u našoj metropoli, te kako planiramo pakovanje kofera i godinu dana unapred kada čujemo da neko od naših miljenika/ca dolazi u komšiluk. Zato ove subote ne propuštamo jedinstvenu (istorijsku) priliku da slušamo uživo Deep purple na stadionu Tašmajdan. Bilo da ste vatreni obožavalac ili da znate samo kultne pesme, verujemo da će koncert biti spektakularan, kako to i priliči jednom od najvećih rok bendova svih vremena.

Nedelja je dan za kulturu! I zato se upućujemo ka Salonu Muzeja grada Beograda gde je u ponedeljak otvorena izložba “Sve boje Vorhola”, a na kojoj je predstavljeno 40 grafika najpoznatijeg pop-art umetnika 20. veka. Vorhol je bio jedan od začetnika pop-art pokreta, koji je svoja dela prožimao kičastim cinizmom, a praveći mešavinu umetničkog izraza, idolizacije tada popularnih ličnosti i reklamnih kampanja proizvoda toga doba, vinuo se u umetničke visine gde je ostao i dan danas. U postavci se nalazi i čuveni portret Merlin Monro, kao i planetarno poznata limenka supe “Kempbel”.