Serija koja je od prve sezone napravila apsolutnu pometnju definitivno je Euphoria, HBO-ov hit o kom se najviše tvitovalo u čitavoj deceniji (naime, u februaru 2022. godine prikupila je 34 miliona tvitova).

HBO ju je proglasio drugom najgledanijom serijom na kanalu još od serije Game of Thrones, stoga je zaista bilo za očekivati da će nakon prve i druge sezone sigurno doći i treća. Iako se već dugo nagoveštavala i zvanično najavila još četvrtog februara 2022. godine, mnogo je vremena prošlo od tada bez ikakvih novih vesti, pa su mnogi počeli da sumnjaju hoće li se serija uopšte vratiti.

U martu je glumica Sidney Sweeney otkrila da počinje snimanje, ali niko o tome kasnije nije govorio. Ipak, čini se da je proces zaista u toku, a datum početka produkcije nove sezone napokon je zvanično objavljen.

Naime, kako je HBO najavio, snimanje će početi u januaru 2025. godine sa Zendayom, Sidney Sweeney, Jacobom Elordijem i Hunter Schafer koji se, čini se, sigurno vraćaju.

O radnji se ne zna ništa. Kraj druge sezone ostavio nam je otvorena mnoga pitanja i zaista možemo očekivati svašta. Verovatno će fokus i dalje biti na Rue (Zendaya) budući da je njena priča inspirisana stvarnim iskustvima reditelja Sama Levinsona. Likovi navodno više neće biti u srednjoj školi, stoga ćemo zajedno sa njima krenuti na putovanje otkrivanja nekih njihovih novih životnih puteva.

Verovatno će i dalje svi likovi biti deo priče, osim glumca Conora Angusa Clouda koji je igrao Fezca i koji je u julu 2023. godine preminuo od predoziranja sa samo 25 godina. Ipak, mnoge je iznenadilo što je Barbie Ferreira, koja je glumila Kat Hernandez, na Instagramu objavila da se neće pojaviti u trećoj sezoni, iako razlozi i dalje nisu poznati javnosti (sumnja se na loše odnose sa rediteljem Levinsonom).

Prva i druga sezona imale su po osam epizoda, pa se tako očekuje i sada, a iako se zvaničan datum samog izlaska treće sezone i dalje ne zna, sigurno je da će biti do kraja 2025. godine.

 Izvor: Storybook.hr / ELLE/ Tara Đukić