Samo nekoliko gradova poseduje kulturnu autentičnost kakvu ima Njujorku. Iako to može dovesti do toga da domoroci prevrću očima, postoji određena magija u tome što turisti hrle do kultnog stana Carrie Bradshaw u Pery Street.

Isto se može reći i za vodeću prodavnicu Tiffany & Co. u 57. ulici. Zapravo, jedva da možete da prođete nekim njujorškim blokom, a da ne naletite na značajnu kulturnu znamenitost.

Sada, oni koji budu posetili Njujork, moći će da ostvare jedan više njujorški san: da iznajme Upper East Side kuću koja je služila kao pozadina važnim kadrovima filma ''Breakfast at Tiffany's''. 

profimedia-0553715843
Profimedia 

Preko luksuznog sajta za iznajmljivanje nekretnina Inspirato, oni koji žele da osete deo istorije filma mogu iznajmiti celu kuću za 2500 dolara, koliko iznosi mesečna naknada vlasnika Inspirato Pass-a. S druge strane, obični članovi Inspirato Cluba moraće da plate naknadu po noćenju pored svoje fiksne pretplate od 600 dolara mesečno. 

Iako je cena visoka, i dalje možemo da sanjarimo o svim mogućnostima koje ova kuća nudi.

Oni koji su gledali ''Breakfast at Tiffany's'' setiće se da je zgrada bila podeljena na skromne jednosobne stanove za potrebe filma. I dok nećete imati Paula Varjaka za komšiju ili famoznu mačku da vam pravi društvo, reklo bi se da je realnost mnogo primamljivija.

Izgrađena 1910. godine, ova kuća ima pet spratova sa četiri spavaće sobe, vinskim podrumom, bibliotekom, staklenikom i dvorištem na nivou bašte.

Za one koji žele da se vrate u prošlost u 1961. godinu - pronađite Givenchy haljinu i prošetajte do Central Parka ili, da biste upotpunili fantaziju, vodeće prodavnice Tiffany & Co. koja je, na kraju krajeva, samo nekoliko blokova udaljena od lokacije. Naravno, uz kroasan i kafu u ruci.