Čuvena rečenica Audrey HepburnPariz je uvek dobra ideja“ zvuči tako... realno. Bilo da planirate luksuzno francusko bekstvo ili jednostavno želite da maksimalno iskoristite odmor, u gradu svetlosti i ljubavi ne nedostaje prelepih hotela za odmor na kraju dugog dana u Luvru ili šetanja vrtovima Versaja.

U nastavku vam donosimo 11 hotela u Parizu koje treba da checkirate pri sledećem boravku, od modernih butik prenoćišta, do raskošnih rezidencija.

1. Pavillon Faubourg Saint Germain

Smešten u boemskom kvartu, Pavillon Faubourg Saint Germain ponosi se svojim nasleđem. Prvobitno izgrađeno u 17. veku, ovo zdanje je bilo dom za mnoge poznate pisce, uključujući i T.S. Eliota i James Joycea.

2. Hotel Les Deux Gares

Razigrani enterijeri stapaju se zajedno sa zvucima i mirisima živahne Male Indije u hotelu Les Deux Gare. Ušuškan hotel u Hausmanovom stilu blizu je glavnih železničkih stanica i znamenitosti. Savršen je za one koji traže autentičniji, opušteniji i savremeniji boravak.

3. Hôtel Madame Rêve

Zadivljujući hotel Madame Reve sa 5 zvezdica smešten je u srcu Pariza, u tradicionalnoj zgradi pošte Luvra. Razmislite o panoramskom pogledu na grad iz svog apartmana, gledajući u zalazak sunca sa koktelom u ruci u zapanjujućoj krovnoj bašti obogaćenom stablima trešanja. Très chic!

 4. Saint James Paris

Romantika je rođena u pariskom Saint James, hotelu koji neguje ono što oni nazivaju „joie de vivre“. Prošetajte šarmantnim baštama ili provedite popodne u njihovim spa objektima.

5. Ritz Paris

Ritz je oličenje klasičnog luksuza u Parizu. Od otvaranja kasnih 1800-ih, hotel je bio omiljen među književnim i kraljevskim porodicama. Prostrani apartmani su obučeni u dekadenciju, od nameštaja Luja XV, do uljanih slika i lustera. Savršen je za boravak svih ljubitelja francuske istorije.

6. Le Grand Contrôle hotel, Versailles

Doživite svoju bajku iz 18. veka u ovom hotelu koji se nalazi unutar istorijskih kapija Versajske palate. Sobe u Le Grand Controle-u su pažljivo uređene sa originalnim nameštajem iz perioda pre Francuske revolucije.

7. Cheval Blanc Paris

Cheval Blanc je smešten na levoj obali sa pogledom na reku Senu. Svoju arhitekturu nasleđa spaja sa savremenim duhom, a to što je deo LVMH porodice samo ga čini još luksuznijim mestom.

8. The Hotel Rochechouart

Ovaj butik hotel nudi minimalističniju i elegantniju alternativu čistoj neobuzdanoj raskoši. Smešten u podnožju Montemartea sa stilom Art Deco, 8-spratnica gleda na Sacre Couer.

9. Les Bains Paris

Nekada popularno boemsko kupatilo, a zatim legendarni noćni klub iz 80-ih koji je ugostio Grace Jones, Naomi Campbell, Andy Warhol i Françoise Sagan u vreme svog vrhunca, sada je butik hotel sa 5 zvezdica, restoran i koktel bar.

10. Le Bristol

Budite očarani svojim boravkom u Le Bristolu, ikoni francuske elegancije koja se nalazi duž kultne rue du Faubourg Saint-Honore. Za večeru, uvek se možete spustiti u jedan od njihova dva restorana koja su nagrađena Michelin zvezdicama.

11. Chateau Voltaire

Chateau Voltaire nalazi se na raskrsnici elegancije i skromnosti. Sa samo 32 sobe i apartmana, ovaj butik hotel je savršeno diskretno skrovište.

Izvor: ELLE/V.P.