Sve je odjedanput postalo zamršeno. Neko je rekao da leto samo što nije, ali umesto (dugo)očekivane euforije, usledila je melanholija. I taman kada smo pomislili da držimo sve konce u rukama, ponovo smo počeli da pucamo po svim šavovima. Jedan poziv, drugi poziv, treći sastanak, četvrti brief… obaveze se gomilaju, otporne na sunce i sve lepote života. A u nama neizdrž i težnja za predahom, morem, tišinom.

imagdde00001.jpeg
Privatna arhiva 

Negde između pretraživanja *how to recover from burnout sindrome* i *guided 10-minutes meditations* stiže poziv od Portonovi rizorta za vikend posetu. Manifestacija Prolećna saga najavljuje početak nove sezone, a mi već pri prvoj pomisli na obalu množimo sve potrebne razloge za slavlje. Pakujemo kofere, zatvaramo laptop, i krećemo na aerodrom – ima li boljeg saznanja od toga da nas do idilične luksuzne adrese na Jadranu deli samo sat i po vremena?

48H u Portonovom

PRVI DAN

12h

Smestili smo se u jedan od apartmana u samom srcu rizorta, a obećanje ''gde god se nalazili u Portonovom, uvek ćete imati pogled na suncem obasjani Bokokotorski zaliv'' bilo je i instant ispunjeno. Najbolje svetske arhitekte radile su na veličanstvenim rezidencijama u mediteranskom stilu, posebno obraćajući pažnju da se arhitektura harmonično uklapa u okruženje koje je većim delom pod zaštitom UNESCO-a. Bilo da dolazite sami, u paru ili sa celom porodicom, uživaćete u (neočekivano) prostranim apartmanima sa luksuzno opremljenim enterijerima, tehnlogijom, ali i art detaljima kojima je posvećena posebna pažnja.

''Sve ovo samo za mene?'' – na ovom putovanju nam definitivno nije trebao +1.

image00002.jpeg
Privatna arhiva 

image00001.jpeg
Privatna arhiva 

image0 (3).jpeg
Privatna arhiva 

15h

Guštali smo u italijanskim zalogajima u Romeo&Juliet restoranu, i najboljem džin toniku u Maison du Monde, te je došlo vreme za zrake koje život znače i plutanje po plavetnilu. Za samo par minuta stižemo u privatnu vilu broj 5 koja sa nekolicinom u svom okruženju deli privatni bazen.

Red čitanja, red meditiranja, red dremanja... najveće pređeno rastojanje – od ležaljke do bazena, a najveća mentalna dilema – okupati se još jedanput ili krenuti u šetnju rizortom.

 Raščivijali smo sve što je bilo zamršeno, obavezali se sebi na neke nove odluke, i resetovali um, duh i telo. Je l' može ovako zauvek?

image00012.jpeg
Privatna arhiva 

image00011.jpeg
Privatna arhiva 

18h

Laganim korakom krećemo u šetnju rizortom okruženim planinskim vrhovima i raskošnom, netaknutom prirodom. Sunčana poslepodneva možete da provedete i u obližnjem Perastu ili Kotoru, gradovima sa bogatom istorijom, ali u našem slučaju, ovo je bilo sasvim dovoljno.

ELLE stori 3 (6).gif
Privatna arhiva 

image00003.jpeg
Privatna arhiva 

image00014.jpeg
Privatna arhiva 

21h

U večernjim časovima počinje party kojim je obeležen početak manifestacije Prolećna saga, i to u najekskluzivnijoj vili u rizortu – Sky vili. Prosecco u ruci sa spektakularnim pogledom na Portonovi marinu i đuskanje bez napora bili su sve što nam je potrebno za savršen završetak dana.

IMG_3040.jpg
Privatna arhiva 

IMG_3039.jpg
Privatna arhiva 

DRUGI DAN

13h

Slow living koncept već nam se uvukao u kožu i nismo se probudili pre 11h. Nakon dugog izležavanja i kraćeg skrolovanja po imejlovima, čeka nas ručak u Square restoranu na samom trgu Portonovog, poznatom po fantastičnoj bliskoistočnoj kuhinji, ali sa zapadno-mediteranskim primesama.

ELLE stori 3.gif
Privatna arhiva 

15h

Popodne je rezervisano za posetu još jednom dragulju Jadrana, a to je One&Only Portonovi hotel, do kog vas deli samo 10-ak minuta šetnje. Ovde smo zbog pionirskog wellness koncepta kompanije Chenot, sa prilagođenim programima i revolucionarnim tretmanima naučno dizajniranim da poboljšaju vitalnost i optimalno zdravlje. Ne mrdamo, upijamo mir i tišinu i revitalizujemo se.

ELLE stori 3 (7).gif
Privatna arhiva 

image00007.jpeg
Privatna arhiva 

image00008.jpeg
Privatna arhiva 

20h

Dan završavamo pripremama za svirku Marijane Zlopaše, poznate po obradama omiljenih nam starih i novih hitova. Koffein, malo, moderno i chic mesto na obali, okupilo je kako turiste, tako i lokalce, a u magičnoj atmosferi uživali smo do sitnih noćnih časova.

tara đukić elle web urednica
Privatna arhiva 

image00010.jpeg
Privatna arhiva 

TREĆI DAN

10h

Budimo se ranije, za doručak u Perla Square-u, a zatim hvatamo još malo sunca šetajući se duž obale Portonovog. Tražimo naše mesto pod palmom, kao naše mesto pod srećom i samo što smo krenuli, već znamo da ćemo se vrlo brzo ponovo vratiti. Jer - povratak moru, prirodi i kontempliranju je povratak sebi.

image00ddd002.jpeg
Privatna arhiva