Proleće je idealno doba za putovanja, a visoko na listi poželjnih destinacija je i slovenska prestonica, čarobna Ljubljana. Na otprilike šest sati vožnje od Beograda, ovaj grad je obavezan za posetiti, a među glavnim razlozima je atmosfera koja vlada na ulicama te brojni događaji koji ovaj grad čine atraktivnim.

Ako volite izlete koji spajaju odličnu destinaciju, hranu i atmosferu, preporuka je da ovog proleća posetite Ljubljanu gde se svakog petka na gradskoj pijaci u centru grada održava odličan food event.

Reč je o izuzetno popularnom događaju pod nazivom Odprta kuhna. Ovaj se food festival ističe kao jedan od najdugovečnijih događaja ovog tipa u regiji, a održava se petkom sve do kasne jeseni i to u centru Ljubljane, na ljubljanskoj pijaci.

I ove sezone svakog petka ovde gostuju brojni kuvari i restorani kako iz Ljubljane tako i cele Slovenije, a jela koja se nude oduševljavaju odličnim street food formatima, ali i pristupačnim cenama. Očekuje vas i odličan izbor craft piva, vina odličnih vinarija, domaćih voćnih napitaka, poslastica... 

Na ovom mestu nećete videti isto jelo na više štandova. To je jedan od uslova samih organizatora, što je i pomoglo da se svaki izlagač predstavi u najboljem svetlu, a da brojni posetioci imaju priliku da uživaju u stvarnoj raznolikosti.

Neka i vaš vikend započne već u petak nakon posla, jer ovo je mesto pravi primer afterwork druženja. Novost vezana uz ovaj food festival je i ta što se širi u Novo mesto, gde se događaj otvara na Glavnom trgu od subote 20. aprila.

Izvor: ELLE/N.K./Storybook