Svojevremeno sam odrastala nestrpljivo odbrojavajući dane do leta. Potpuno praznih kalendara, mogla sam da posvetim dane čitanju, iskrenom smejanju sa najbližima te neprekidnim igrama u vodi kojih nam nikada nije bilo dovoljno. Sada, kao odrasla osoba, čini mi se da je ta anticipacija "letnjeg raspusta" postala još izraženija. Sa prvim prolećnim danima i optimalnim temperaturama, misli mi se neprestano usmeravaju ka pučini, suncu i nesputanom osećaju slobode. U najlepršavijim haljinama, uz pogled na jarko cveće u cvatu i ljude pune poleta, čitava postavka može delovati poput scene iz romana Jane Austen. Čvrsto odlučujem da se borim protiv dosadnog dela svakodnevnice, kada živim na autopilotu, konstantno čekajući ono nešto. Stajem na put rutini i posipam malo čarolije već u prvim danima leta. Jer, zašto bismo čekali na bilo šta, kada svoj život želimo da živimo punim plućima, sada i ovde?

Saveznika pronalazimo u našem omiljenom idiličnom mestu u regionu, usred predivne prirode Bokokotorskog zaliva, gde imamo osećaj topline sopstvenog doma. Romantizovanje svakodnevice odnosi se na pronalaženje lepote u naizgled jednostavnim trenucima. Već sa prvim korakom, osećamo kako minuti teku sporije, pritisak lagano nestaje, a misli postaju jasnije. Kao savršen spoj mediteranskog uživanja i vrhunskog luksuza, Portonovi rizort na obali Jadranskog mora otelotvoruje sve naše želje: one za kojima smo tragali, ali i one za kojima nismo znali koliko su nam potrebne. Prva na listi? Preko potrebna wellness pauza.

Welness jutro u Chenot Espace-u

Naše romantično putovanje počinjemo kvalitetnim punjenjem baterija u ekskluzivnom zdravstvenom & wellness centru One&Only Portonovi kompleksa. Transformativno putovanje detoksikacije i resetovanja tela zasnovano na poznatoj Chenot® metodi, nudi prilagođene programe i tretmane, osmišljene od strane najvećih stručnjaka. Vitalnost se podiže na najviši nivo, a energetski kanali potpuno su aktivirani!

portonovi-chenot-espace_53166396628_o.jpg
Rupert Peace/Rupert Peace 

Shopping dan

Da li je neko spomenuo shopping? Impresivna lista modnih brendova: Agnone, Brunello Cucinelli, Bottega Veneta, Dolce&Gabbana, ETRO, Loewe, Missoni, Valentino, Rene Caovilla, Stuart Weitzman, Hogan, TOD'S, 1511 rezervisana je samo za Olympus Fashion Boutique, na šetalištu Portonovi marine. Zaljubite se na (prvi pogled), u impresivne prolećne kolekcije luksuznih dizajnera i obavezno odaberite onaj-jedan-komad, koji će postati vaš omiljen suvenir sa ovog putovanja. Tu su naravno i druge multi-brend prodavnice, u kojima svako može pronaći idealni komad za sebe – Aqua, MC2 Saint Barth Tenero Fashion, Neo, Novi Monokl, Prego Fashion i Tyche.

portonovi-prego-fashion_53165321517_o.jpg
Milos Samardzic/Milos Samardzic SM Photography 

Večera u La Verandi

Nakon uspešnog shoppinga, odmaramo se u autentičnoj atmosferi steakhouserestorana i krećemo na jedinstvenu kulinarsku avanturu. Opuštamo oči pogledom na nagrađivanu vinsku kartu i prepuštamo da cenjeni somelijer odabere ono najbolje za nas. Guštamo, meditiramo, zahvalni smo. Osećaj u stomaku nikada nas ne vara. Na ovom mestu su kreirane uspomene koje će trajati zauvek. Naravno, ne moramo se zaustaviti na La Verandi – širom naselja smestilo se mnoštvo restorana i barova, za svačije nepce i preferencije.

portonovi-godo_53165906811_o.jpg
Press, Portonovi 

Hiking sa Triatlon klubom Herceg Novi

Koliko dugo ste obećavali sebi da ćete se popeti na barem jedan vidikovac i osetiti sve čari planinarenja, o kojima ste do sada samo slušali? Ovo je vaš trenutak. Hrabro zakoračite u svitanje sa grupom entuzijasta na stazu dužine četiri kilometra. Nagrada je fenomenalna - prekrasni vidikovac sa impresivnim pogledom na hercegnovsko zaleđe. U glavi samo jedna misao - vredelo je.

portonovi-general-5_53518650554_o.jpg
Milos Samardzic/Milos Samardzic SM Photography Umetnička izložba Nikole Žigona

Kada smo nagradili naša nepca, želimo da nahranimo naš um. Ko nas poznaje, zna i koliko volimo umetnost, te ne propuštamo priliku da rezervišemo 28. jun za postavku dela slikara Nikole Žigona. Radovi će biti izloženi u galeriji Pizana, a posetioci će imati priliku i da vide Nikolu kako slika ispred lokacije, omogućavajući publici da uživa u nastajanju pravog umetničkog dela. Kakva privilegija!

portonovi-pizana-art-gallery_53518337441_o.jpg
Portonovi 

Do kraja leta, očekuje vas još mnogo iznenađenja (koje ne želite da propustite): uzbudljiva Portonovi regata Bokeška ostrva od 9. do 11. juna, Vinsko veče na Vista trgu 27. jula, izložba Biljane Keković 19. jula, koncert talentovane Tijane Bogićević 10. avgusta, a ljubitelji rocka posebno će uživati u njegovom uzbudljivom spoju sa operom sedam dana kasnije, na Marina Squareu.