Čelična volja je potrebna da bi u šezdesetim ili čak sedamdesetim godinama bile vitalne i mladolike. Naglo starenje žene osećaju već na pragu pedesete a do šezdesetih već ih na ulici svi doživljavaju kao bake, piše Stil

I taman kada se pomirite sa činjenicom da vreme uzima svoj danak, pojavi se žena koja prkosi vremenu, starenju i stereotipima. 

E ta žena se zove Jane Seymour.

U februaru ova popularna glumica puni 67 godina, ali njeno telo to ne odaje. 

(I posle 40 godina, najbolje vežbe za celo telo ima Jane Fonda)

Jane ima bore, rađala je četiri puta, njeno lice izražava i sreću i radost i uspešno odoleva trendu plastične operacije, ali najnovija slika na Instagramu pokazuje da Jane nije odustala od borbe za vitalnost. 

U plavom, jednodelnom kupaćem kostimu njeno telo izgleda fenomenalno: bez vena, celulita i modrica. Noge zategnute i vitke. 

Jane je sa 5 godina počela da trenira balet, da bi do šesnaeste godine morala da odustane jer je imala ozbiljne povrede oba kolena. To je bio momenat kada je odlučila da ples zameni glumom.

Međutim, ova popularna glumica nikad nije odustala od sporta. I dan danas aktivno se bavi fitnesom, radi čučnjeve, istezanje, igra tenis i uživa u svakodnevnom plivanju. Njen stomak je zategnut kao kod tinejdžerke, kosa joj je sjajna kao griva. Tuga zbog četiri propala braka uopšte se ne vidi na njenom licu.

Seymour se ne prepušta negativnom, umesto toga ona kraj sebe ima novog frajera, britanskog filmskog producenta Davida Greena (67). Njena deca se hvale kako im Jane pomaže oko dece, njenih unučića, izdaje novu knjigu, pokreće sopstveni TV šou, svoju kremu za negu lica i td... 

Tokom svih ovih godina opire se fejs liftingu, jer smatra da ni jedan do sada nije urađen tako da lice izgleda prirodno.

Botoks je pokušala jednom i pokajala se jer nije mogla da pomeri lice onako kako je htela. 

"Ponosna sam na svoje bore. One daju karakter mom licu. U poslu kojim se ja bavim moraša da budeš u stanju da pomeraš lice, a sa botoksom to ne možeš!"

Njen stomak je zategnut kao kod tinejdžerke, kosa joj je sjajna kao griva. Tuga zbog četiri propala braka uopšte se ne vidi na njenom licu. 

Mnogo vežbanja i nimalo brze hrane

Glumica uživa u jogi i pilatesu, a zagovornik je zdrave hrane.

Tajna njene dobre linije je u granicama koje sebi postavlja. Njen slatki porok je pita od limuna.

"Uzmem jedan zalogaj pite i moj mozak odmah šalje signal telu da je to dovoljno. Kada znam da nisam na dijeti, ali i da ne jedem nezdravu hranu je dovoljno da me natera da se hranim zdravo. To je isto kao kada uzmeš i popiješ čašu šampanjca umesto flaše."

U jednom intervjuu iz 2013. godine, Jane je navela: "Isprobala sam sve dijete ali ni jedna mi nije uspela. Onaj momenat kada sebi kažem da od sada ne smem da jedem ovo ili ono, ja znam da neću uspeti. Danas, ako jedem testeninu, uzmem pola porcije, nikad celu. To je ono što kod mene uspeva."

Ukoliko i vi želite da izgledate dobro kao Seymour u sedmoj deceniji, već danas prestanite da se hranite nezdravo i krenite u šetnju ili neki drugi vid rekreacije. Ne postoji magični štapić koji će vam pomoći da smršate - samo trud i rad i dobra šminka!

izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/