Sinoć je u Buckingham palati, Princ od Velsa na dobrotvornoj večeri ugostio mnoge slavne ličnosti, između ostalih i advokaticu za ljudska prava, i njenog muža Georgea.

Kao neko ko retko kada nosi garderobu bez potpisa jakih dizajnerskih imena, Amal je i ovog puta ponela poseban vintidž komad za tu priliku.

Njena beličasta haljina u stilu onih koje su nosile grčke boginje ili plemkinje, stara je 12 godina a potpisuje je francuski kreator Jean-Louis Scherrera (spring-summer couture 2007).

(Pravo sa piste: Meghan Markle u skupocenom smaragdnom kostimu s potpisom Erdema)

Bez rukava, korsetnog dekoltea, haljina se prevashodno isticala belim, prozirnim ogrtačem na jednu stranu koji je padao niz telo, i zlatnim rukavom na drugu. Inače komad je kreirao Stephane Rolland za parisku kuću Jean-Louis Scherrer

Iako je brend Scherrer zvanično prestao da postoji 2008. godine, Amalin najnoviji stilski trenutak dokazuje da je njihov dizajn i dalje relevantan.

Sama kreacija završila je u čuvenom britanskom butiku William Vintage, koji je specijalizovan za vintage modu, da bi je kupila upravo Amal koja je veliki fan couture komada pariskih kuća.  


Njena elegantna prilika oduševila je sve, pa i princa Charlesa koji je veliki deo vremena posvetio baš lepoj Amal i George-u. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/