Leto je jedno od najzabavnijih sezona u modnom svetu, jer stilizovanje odeće sa sobom nosi pregršt varijacija, dok kako leto jenjava i bliži se jesen, ova igra postaje sve suptlnija, zbog čega neretko tokom sniženja biramo iguru na sigurno i kupujemo efektne komade sa dezenima koje ćemo moći da nosimo i nekoliko sezona.

Ovo su dezeni na koje bi trebalo da obratimo pažnju tokom leta, ali i kako se ono bude bližilo kraju.

Animal

Ova vrsta printova zapravo retko kada izlazi iz mode, ali ipak čini se nikada kao do sada (od prethodne godine definitivno), print sa životinjskim uzorkom nije bio aktuelniji. U posledenje vreme ovaj trend postao je i smeliji, te se nosi i u kombinaciji sa dva komada recimo. Kako jesen bude dolazila tako ćemo u izlozima sve više viđati dezene koji uključuju zmijsku kožu, zebra i leopard motive.

Ova haljina je toliko popularna da ima sopstveni Instagram profil

Animal ilustracije

Svet džungle dobio je poprilično mestu u modnom svetu u poslednje vreme, te je tako pored animal pinta, prisutna i ilustracija, crteži ili slike s životinjama, generalno animal motivi. Ovi dezeni su zabavni, šarenoliki i odlični za neformalne prilike. Ključni printovi ove vrste koje ćemo viđati jesu oni sa motivima žirafa, flamingosa i papagaja.

Tufne

Tufne i sve vrste tački i tačkica jedan su od najzahvalnijih dezena, s obzirom da na savršen način prave odličan balans između zabave i elegancije, što znači da je ovo print koji može biti podjednako dobro nošen u formalnim i neformalnim prilikama. Ne birajte isključivo crnu i belu kombinaciju i ostali spojevi sa drugim bojama mogu izgledati odlično, mada ovaj klasični svakako jeste i ove sezone najdominantniji.

4 neodoljive letnje haljine koje prikrivaju nedostatke

Tie-Dye

Ono što je do pre samo nekog vremena bio najveći modni zločin, sada je jedan od najvećih trendova sezone. Što samo dokazuje kako je sve u modi ciklično. Tie-Dye  trenutno doživljava veliki comeback i to sa onim komadima koji su nešto elegantniji, poput formalnijih haljina i blejzera recimo, te odevnim kombinacijama mogu podariti jedinstveni boho šik utisak.

Cvetno

Izuzetno je teško pogrešiti sa cvetnim pritovima, pogotovo tokom letnje sezone. U fokusu su nešto veći cvetni dezeni, oni odvažniji i po mogućnosti od glave do pete, maksi haljina, kombinezon - efektnost 1/1.

Reči

Jedan od zanimljivijih ključnih trendova kada su u pitanju trendovi za leto i jesen 2019. jesu oni sa rečima. Ne možete da ih ne primetiti, pogotovo iz razloga što uvek uvek pokušavamo da pročitamo šta piše. Podignite modnu odvažnost na viši nivo i igrajte se mix and match igre: spojite neočekivne printove, bilo koi spoj gore navedenih dezena proizvešće krajnje upečatljiv efekat.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/