Kraljevska porodica već mesecima pokušava da razazna koliki je značaj (i šteta) istupanje princa Harryja i Meghan Markle, te svih njihovih poteza koji su usledili nakon preseljenja iz Velike Britanije u Ameriku. Ono što je sigurno jeste: da nije bilo vojvode i vojvotkinje od Saseksa, kraljevstvo verovatno nikada ne bi počelo da razmišlja o modernizaciji monarhije, a kamoli pristupilo njenoj realizaciji.

Ipak, vest da princ Harry pokreće producentsku kuću, a Meghan piše svoju prvu dečiju knjigu, navela je princa Williama i Kate Middleton na iznenadni korak koji je (konačno) skrenuo pažnju javnosti na njih. Kako piše Us Weekly, princ William planira da strategiju Firme prilagodi 21. veku i očekivanjima mlađih generacija. Logičan sled? Otvaranje Youtube kanala.

Kratak najavni video od 25 sekundi prikazuje nasmejane, spontane i opuštene trenutke iz života ovog kraljevskog para, kako bi doneo jednu novu perspektivu sagledavanja kraljevske porodice, koja je, navodno, sve samo ne ono što je prikazano u seriji ''The Crown'' ili u istorijskom intervjuu kod Oprah Winfrey. William i Kate postaju Youtube vlogeri i mogu da očekuju milione pregleda, ali pitanje je - da li ćemo im poverovati? Postoji li još jedna u nizu verzija bajki o kraljevskoj porodici ili sve što nam danas plasiraju vrlo brzo završi kao usiljen i loše izrežiran film?

Bilo kako bilo, čini se da saga kraljevske porodice počinje da izaziva zasićenje i njihove najvernije publike, a koraci koji imaju za cilj zataškavanje tragedija, rasizma i nasilja koji se odvijaju unutar surovog kraljevskog sistema, postaju sve neuverljiviji. Možda bi autori ove ideje trebali da znaju da pored razvoja tehnologije kome su se uspešno približili, 21. vek nosi i ne tako ružičaste naočare, već osvešćenost, slobodu i borbu za prava svih ljudi na ovoj planeti.