Lepa Letizija svoju modnu sudbinu u ruke Eva Fernandez prepustila je pre pet godina i reklo bi se da je to bila jedna od njenih najboljih modnih odluka koje je ikada napravila.

O Letizijin stajlizima se pričalo mnogo pre no što je počelo das e govori i stajlinzima Melanije Trump, takođe outfiti kraljice Španije ipak zaslužuju veću pažnju - s obzirom na to da je bivša voditeljka svojim odevnim izborima par puta digla čitavu Španiju na noge, dok su joj se modni znalci širom zemlje duboko klanjali.

Zašto je tako otkrivamo u nastavku:

1. Monohromatika i lagano toniranje

Kolika je moć jedne boje u total look-u krlajica Španije nam je mnogo puta do sada pokazala. Ono što je pak postala njena uža specijalnost jeste kombinovanje sličnih tonova, popout nude detalja i mint zelene.

2. Online kupovina

Nije se jednom dogodilo da smo na lepoj Letiziji imali priliku da vidimo outfite koji mogu da se kupe samo online. Pritom su u pitanju manje više pristupačni brendovi, kao što je to super popularan ASOS recimo.

3. Efektna jednostavnost

Ženi kralja Felipea nisu nepoznanica printovi i zanimljivi geometrijski oblici u vidu dezena. Ipak, ona zna meru. ukoliko se odluči za haljinu podrazumeva dezen ovog vida, onda su tu u pakovanju neutralne boje. Manje je više uvek bilo.

4. Eskperimentisanje sa novim dizajnerskim imenima

Većina prvih dama, vojvotkinja i kraljica opredeljuje se za uveliko ustanovljena imena: Dior, Louis Vuitton, Alexander McQueen. I kraljica Španija ima svoje favorite u ovom domenu, to su naravno  Hugo Boss i Carolina Herrera, te Felipe Varela, ali zahvaljujući svoj stilsitkinji sada daje šansu i potpuno novim dizajnerskim imenima, od kojih većina dolaze upravo iz Španije: Sandro, COS, & Other Stories i 2nd Skin Co. Ovo su brendovi koji su zaslužni za neke njene outfite u kojima je i te kako iskoračila stilski od svih ttenutno aktuelnih royal dama.

U Srbiji postoji čitav niz modnih dizajnera koji rade na malo, a zahvaljujući društvenim mrežama sada vrlo lako možete doći do njihove garderobe - koja i te kako parira trendovskim komadima iz čitavog sveta.

5. Recite DA upečatljivim pantalonama

Jednostvan bluza i dobar kroj pantalona mogu vaš izgled lansirati vrlo, vrlo visoko. Letiziji od Španije omiljene su pantalone na peglu nešto širih nogavica i one kožne, i to skinny jenas koji izgleda poput helanki - razlog zbog koga je njen izgled mnogo puta sa neodobravanjem komentarisan od strane dušebrižnika koji vode računa o royal protokolima odevanja.

Kraljica Španije jedna je od najblje obučenih royal žena na svetu, razlog za to leži kako u njenom istančanom ukusu, tako i u odličnom osećaju za dobar outfit, koji poseduje stilistkinja Eva Fernandez.