Ryan Murphy nastavlja da oživljava kulturne ikone i transformiše njihove priče u televizijske serije. Od Monike Lewinsky do tragične ljubavne priče JFK Jnr. i Carolyn Bessette Kennedy, njegova sledeća tema je podjednako, ako ne i više mitologizovana. Koristeći njegovu autobiografiju kao izvorni materijal, Murphy se udružuje sa Netfliksom kako bi napravio dokumentarni film o životu čuvenog pop-art umetnika Andyja Warhola.

Uzimajući naslov iz Warholove autobiografije napisane uz pomoć novinarke Pat Hacketta, serijal od šest delova zvaće se ''Dnevnici Andyja Warhola''. U periodu dužem od jedne decenije, Warhol bi zvao Pat, koja je bila njegova dugogodišnja prijateljica, i diktirao joj sadržaj svojih časopisa. Ona ga je ona uređivala, te objavila nakon njegove smrti.

Dokumentarni film Andyja Warhola snima se na osnovu njegove autobiografije.
Profimedia 

O čemu se radi u knjizi/dokumentarcu?

Za one koji tek treba da pročitaju knjigu, Netflix serijal će pratiti uspone i padove Warholovog života, onako kako ih je on ispričao. Počevši od njegovog odrastanja u Pitsburgu kod roditelja austrijsko-mađarskog porekla, rad u njegovom The Factory studiju, te odnose koje je gajio sa Basquiatom i Edie Sedgwickom, u dokumentarcu će biti prikazan njegov put do ogromne slave. Takođe, spekulisaće i o tajnim romansama, ističući anegdote i lične priče onih koji su mu bili najbliži. Zamislite John Waters, Debbie Harry i Rob Lowe.

Štaviše i pomalo zastrašujuće, reditelj Andrew Rossi i Ryan Murphy koristiće AI tehnologiju koja oponaša Warholove govorne obrasce, kako bi stvorili digitalni glas identičan umetnikovom. On će služiti za čitanje dnevnika. Iako nismo sigurni kako se osećamo u vezi sa ovim konkretnim aspektom emisije, jer se dešava bez pristanka umetnika, Rossi je pokušao da nas umiri u intervjuu za W rekavši da je Warhol želeo da bude mašina kako bi imao manje problema. ''Imam osećanja, ali voleo bih da ih nemam'' prenosi Rossi, dodajući da i Warholova fondacija podržava seriju. 

Netflix dokumentarac o Andyju Warholu izlazi 9. marta.
Profimedia 

Kada izlazi dokumentarna serija?

Serija će se na Netflixu pojaviti 9. marta, a trejler u nastavku nam daje kratak uvid u život i nasleđe Andyja Warhola.