Multimedijalna izložba DESPERTAR mlade umetnice Sare Ra Mudrinić biće otvorena 4. marta u 18h u Ostavinskoj galeriji, Kraljevića Marka 8, i trajaće do 10. marta 2023. godine.

pozivnica (3).jpg
Press 

Svoje duhovno putovanje kroz Panamske Darien džungle predstavlja u projektu Despertar koji označava buđenje. Sa malom grupom umetnika iz celog sveta, na La Wayaka Current residency programu 2022. godine, probudila se spoznaja istine povezivanjem sa prirodom i osećanjima.

''Zaključak mog duhovnog putovanja je buđenje. Krenula sam u divljinu sama, sa jednim pokvarenim srcem i stotinu upetljanih misli. Mesečarila sam po džunglama Paname i pažljivo slušala ptice koje ranije nikad nisam videla. Vreme nije postojalo. Kada se odvojiš od fizičkog i zaboraviš otkucaje sata, preostaje samo da se prisetiš otkucaja srca. Igrala sam indijanski ples i stvorila lepotu i ljubav. Videla sam dušu, a srce sam zasadila u prašumi sa košticama pojedenog manga. Tako sam postala besmrtna'' priča umetnica.

Sara Mudrinić rođena je 1992. godine u Beogradu, gde završava slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti. Bavi se slikanjem na svili i istražuje odnos opipljivog i nevidljivog, snova i unutrašnjeg sveta emocija.