S posebnom radošću ispraćamo poslednje vikende ovih zimskih meseci i brojimo koliko još do proleća. Priznajmo, manifestacija i događaja i ovih zimskih dana ne nedostaje u Beogradu, te nam uopšte ne pada teško da još jednom obujemo čizme i krenemo u vikend ekspediciju...

Tradicionalno, petkom sam želimo da se opustimo i izgubimo na nekom podijumu..Ovog petka žurka u Silosima obećava šest sati kosmičke muzike koju će puštati sjajna Maria Karan i Rade Bađin. Čuli smo da njihova muzika spaja naizgled nespojivo, a mi smo i te kako spremni da se upustimo u ovo (kosmičko) putovanje.

Istina je, krivi smo, propustili smo svečano otvaranje FEST-a, međutim karte su otišle neverovatnom brzinom te smo sada disciplinovano seli napravili spisak i počinjemo u subotu sa filmom Tár. U moru nagrađivanih i zvučnih naslova odlučili smo se baš za Tár čim smo ugledali neponovljivu Cate Blanchett na posteru, a koja je za ovu ulogu dobila nagradu za najbolju glumicu u Venciji, kao i Zlatni Globus.

Nedelju zatvaramo našom omiljenom disciplinom – hedonizmom. Greg je došao iz Pariza sa namerom da donese francuski duh u Srbiju, a čim osetite miris svežih kroasana, topljenog sira i raznovrsnih delikatesa shvatićete da je u tome i te kako uspeo. Opcije su sledeće: kupite sve navedeno na Kalinić pijaci i u toplini svoga doma organizujete francuski branč ili se došetate do Čuburine 10 - Kod Francuza. Mi smo tim #GuštOdmahiSada, te se ove nedelje bez dileme upućujemo ka Topličinom vencu. Bon Appétit!

Do sledeće vikend šetnje...