Jednodelni kupaći kostimi uvek izgledaju sofisticirano, zrače elegancijom i savršeno prianjaju uz obline. Stoga nema razloga da se u torbi za plažu ovog leta ne nađe barem jedna takav model, iz kojeg verovatno neće izlaziti do kraja godišnjeg odmora.

Kako bi izbor bio mali lakši, izdvojili smo 5 trendi modela koji će dominirati ove sezone.

1. Modeli s vezanjem oko vrata

Brojni vladajući modni trendovi temelje se na modi 90-ih i 2000-ih, pa tako ovaj talas nostalgije ne prolazi nezapaženo ni po pitanju kupaćih kostima. Modeli sa vezicama oko vrata i najjednostavnije modele čini vrlo cool, s daškom stila iz 2000-ih.

S druge strane, kupaći kostimi u klasičnom, mornarskom stilu, ove sezone su 'out'. Naime, prugice i zlatni detalji su zastareli pa ih slobodno preskočite.

2. Kupaći kostimi od svetlucavih materijala

Leto 2022. obeležiće glamurozan izgled, a to će se odraziti i na trendove kupaćih kostima. Najbolji primer su kupaći kostimi od svetlucavih materijala.

Kao stvoreni za dane za bazen ili plažu, ovi modeli sjajan su odabir i za letnje večernje žurke. Dok blještavi kupaći kostimi inspirišu letnjim glamurom, ovog leta preskačemo klasične sportske kupaće kostime koji su nam ove sezone nekako isuviše jednostavni.

3. Crno-beli kupaći kostimi

Ako volite malo jednostavnije modele, s kupaćim kostimima u crno-beloj varijanti sigurno ćete biti zadovoljni. Jednostavni crno-belih modeli mogu se videti svuda, od Chanela do H&M-a, te tako predstavljaju vodeći ovosezonski trend po pitanju kupaćih kostima. Zbog njihove jednostavnosti ne treba ih podcenjivati, jer ovi modeli izgledaju vrlo elegantno i luksuzno.

S druge strane, kupaći kostimi u neonskim bojama poput limete ili ružičaste zrače s znatno manje elegancijom, te ove sezone nisu u modnom fokusu.

4. Modeli s izrezima

Nakon haljina s prorezima, cut-out trend preselio se i na kupaće kostime. Izazovni prorezi na struku, dekolteu i leđima krase ne samo haljine ili topove ovog leta, već i najlepše kupaće kostime sezone.

Zaboravite na jednostavne modele, cut-out modeli su vrući hit sezone. Izrezi jednodelnim kupaćim kostimima na suptilan način otkrivaju još više kože i izgledaju jako zavodljivo i efektno.

5. Jarke boje

Jednodelni kupaći kostim u jarkoj boji poput pink ili boji limete je must have ovog leta. Pored toga što izgleda efektno, sarvešno će istaći i vaš preplanuli ten.