Retro stil 90-ih se možemo posmatrati kao dve veoma različite estetike. Prva se usredsređuje na šnalice u obliku leptira, majice sa kravatom i tvrdi teksas, dok je drugi, nasuprot tome, minimalniji. Onu koju su zagovarale Carolyn Bessette-Kennedy i Jennifer Aniston, a koja se fokusirala na čistije linije, uglađenije siluete i generalno prigušenu paletu boja.

Kako vreme prolazi, ovaj vibe iz 90-ih je i sada vidljiv u komadima moderne letnje odeće i, za razliku od trenutno popularizovanih Y2K trendova koji se stalno pojavljuju, ovo je stilski povratak zbog koji mnogi žele da ponovo rekreiraju.

Ovog leta, influenseri su na svojim feedovima prikazali niz minimalnih letnjih odevnih kombinacija inspirisanih 90-im, pri čemu je sve, od biciklističkih šortseva do kargo pantalona, dobilo veoma uglađen izgled.

Ako želite da svojoj garderober boostujete stilom iz devedesetih, ali ne želite da izgledate kao da ste ispali iz retro filma, uzmite u obzir sledeći vodič.

Donovimo vam sedam letnjih outfita inspirisanih 90-im koje možete da isprobate već sutra!

1. Oversize košulja + potkošulja majica + biciklistički šorts + patike

Biciklistički šorts je trend iz 90-ih koji je često težak za stilizovanje, ali, kao što Tamara dokazuje, to nije ništa što košulja i bela majica bez rukava ne mogu da poprave. Dodajte trendy patike za još veću privlačnost.

2. Marama + potkošulja majica + farmerke + mule papuče

Ako postoji jedan dodatak za kosu koji nas vraća u 90. to je onda marama za kosu. Ovde, Sylvie pokazuje koliko kul može da izgleda kada se nosi sa pravom odećom - u ovom slučaju, potkošulja majicom, farmerkama i mule papučama.

3. Avijator naočare + uska haljina + sandale na pertlanje

Uske haljine bile su u modi 90-ih, a sada su se vratile na velika vrata u 2022. Za elegantan izgled, odlučite se za klasičnu crnu boju i uparite je sa minimalnim dodacima — bucket torbom i rimljankama.

4. Cargo pantalone + crop top + kardigan sa spuštenim ramenima + torba na rame

Cargo pantalone doživele su veliki povratak ove godine, čak su se pojavile i na Celine pisti. Za potpuni doživljaj 90-ih kopirajte Belin look sa majicom, spuštenim ramenima i torbom na rame.

5. Heklana suknja + marama kao top + lanac kaiš

Heklanje je bilo jedna od glavnih tekstura 90-ih, pa zamislite oduševljenje modnih zavisnica kada su videle da se vratilo u velikom stilu u 2022? Za vibe 90-ih, pokušajte da uparite heklanu suknju sa maramom u službi topa, dodajući lanac kaiš kao detalj.

6. Majica sa printom + maksi suknja + pravougaone naočare za sunce

Tokom 90-ih, suknje su bile ili mikro mini ili maksi kraja. Ovde Allison nosi, i danas omiljenu, maksi suknju koju je uparila sa majicom sa printom i sunčanim naočarima u obliku pravougaonika. Iz nekog razloga, ovaj izgled nas toliko podseća na Rachel Green, što je, naravno, dobra stvar.

7. Košulja + šorts + mokasine + bele čarape + scrunchie gumica

Kada pogledamo gornji deo Imaninog stajlinga možda ne bismo rekli da vrište 90-e, ali zato mokasine u kombinaciji sa belim čarapama to svakako nadoknađuju! Scrunchie gumica je samo dodatak koji neodoljivo podseća na retro stil!