Jesen je idealno vreme kada možete da se pogirate sa svojim outfitima i kombinujete komade koje volite. Jer, samo zato što su se temeprature spustile, ne znači da svoju omiljenu odeću treba da spakujete u ormar. Naprotiv, veštim kombinovanjem "slojeva" dobićete izdanja za kojima će se svi okrenuti, a za to je najbolje da potražite inspiraciju od influenserki koje su davno zakoračile u petu i šestu deceniju života, a svojim stilom inspirišu kako dame njihovih godina, tako i one mlađe.

U jednom su saglasne - godine nisu merilo da li nešto treba ili ne treba da nosite, već je poenta da ono u čemu ste čini da se osećate bolje, lepše, i da vam daje samopouzdanje. Ipak, određeni trendovi u tome vam mogu značajno pomoći, a evo šta savetuju neke od vodećih žena od stila kada je u pitanju jesenja moda.

U nastavku otkrijte IN i OUT komade za jesen 2023.

1. Birajte: opušten jeans 
Izbegavajte: skinny farmerke

Opušteni krojevi farmerica doživele su veliki povratak, pogotovo one sa visokim strukom. Najbolje kod ovakvog modela je što čine vaše noge dužim, a struk tanjim, a idealan su izbor i za dnevne i za večernje varijante.

2. Birajte: kraće jakne
Izbegavajte: duže jakne

Naravno, niko vam neće zameriti ukoliko se držite svog omiljenog dugog trencha ili kaputa, ali za maštovitije momente obavezno bacite pogled na jakne skraćenog kroja. Poseban akcenat su kožne jakne i motorke koje dobro izgledaju uz sve stilove i nevezano za godine.

3. Birajte: oversized otkopčane košulje
Izbegavajte: uske košulje

Mogućnosti kombinovanja oversized košulja su beskrajne. Fantastično pristaju svima i za razliku od fit modela, nećete morati da brinete da li će istaći sve vaše "nesavršenosti". Posebno dobro izgledaju uz meke kardigane i jeans, a savet je i da se poigrate sa aksesoarima, pogotovo sa dugim ogrlicama sa medaljonima.

4. Birajte: midi i maxi suknje
Izbegavajte: suknje do kolena

Maxi i midi suknje izdužiće vašu figuru i na najlepši način istaći struk. Dodajte dobru košulju, upečatljiv kaiš i spremne ste za polazak, pogotovo ako izdanje zaokružite trendi čizmama poput kaubojki.

5. Birajte: slingback cipele
Izbegavajte: standardne cipele

Klasične cipele uvek će imati svoj trenutak, ali ako autift zaista želite da podignete na viši nivo, slavne trendseterke preporučuju da slingback cipele uvek imate u vidu. Izgledaju sjajno uz skoro sve, uključujući pantalone visokog struka, teksas, suknje i haljine.