Kada je reč o obući, budimo iskreni - nikada je nemamo dovoljno, pogotovo zimi, kada je izbor ipak ograničeniji u odnosu na toplije sezone. Ipak, nije vam potrebno milion pari obuće da biste imali outfte kao sa naslovnica. Nekada su dovoljne samo jedne dobre čizme da izdanje podignete na novi nivo i da izgledate fantastično, odnosno, što se kaže "on top of the game". 

Jedan model posebno se izdvojio na radaru fashion devojaka, a to su čizme iznad kolena, a jedan od glavnih razloga je upravo što čine noge tanjim, dužim i mršavijim, ali i prilagodljivost, iako se tako ne čini na prvu. 

Khloe Kardashian često nosi čizme iznad kolena.
TherealSPW / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Odlučite li se za čizme iznad kolena, pobrinite se da ne ostavite veliku prazninu između čizama i ruba odeće poput suknje ili haljine.

Upravo ovaj model popularizovao je takozvani lampshading stil odevanja koji se odnosi na kombinaciju visokih čizama iznad kolena s haljinom ili suknjom koja završava tik iznad njih.

čizme iznad kolena su glavni hit sezone.
Rob Davis / INSTAR Images / Profimedia 

Ovu dobitnu formulu na samom početku hladne sezone uspešno su isfurale poznate dame iz sveta slavnih poput Rihanne, američke ikone stila Olivie Palermo i Khloe Kardashian.

Rihanna obožava čizme iznad kolena.
North Woods / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Sudeći po ponudi na policama radnji, ove sezone glavnu ulogu imaju crni modeli od sjajne ili prevrnute kože, a tu su i lakovane verzije koje nesumnjivo podižu svaki zimski stajling. Od uličnog stila do revija dizajnerskih brendova, modeli koji sežu do butina nametnuli su se kao it verzije sezone.

U odnosu na prošlu godinu, broj klikova na čizme iznad kolena na modnoj platformi Stylight skočio je za 45%, što je još jedan pokazatelj njihovog trijumfalnog povratka na modnu scenu nakon uverljive dominacije glomaznih i sličnih modela, a koje ni ove sezone nećemo uspeti da zaobiđemo.