Gde pronaći bolju modnu inspiraciju za ovaj ledeni talas koji nas je zatekao nego kod stanovnica grada koji važi za jedan od hladnijih na svetu?

Kada je u pitanju modna inspiracija tokom zimskih meseci, ništa se ne može porediti sa uličnim stilom na Nedelji mode u Kopenhagenu.

Glavni grad Danske protekle nedelje izgledao je kao jedna ogromna modna pista, a stilizovane Skandinavke su još jednom dokazale zašto njihov besprekoran ukus retko ko može da nadmaši.

Nedelja mode u Kopenhagenu
Marina Takimoto / Zuma Press / Profimedia 

Kopenhagen je postao poznat po ekspresivnoj, šarenoj odeći koja se ističe na skandinavskom gradskom pejzažu, posebno zimi. U danskoj prestonici protekle nedelje prikazane su kolekcije 28 brendova za sezonu jesen/zima 2023, a fokus je bio na održivosti i recikliranoj garderobi.

Nedelja mode u Kopenhagenu
Takimoto Marina/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naglasak je i na udobnosti i praktičnosti, a poslednjih godina Skandinavke su postale prava konkurencija omiljenim Francuskinjama. U nastavku pogledajte neka od najboljih street style izdanja Skandinavki sa Nedelje mode u Kopenhagenu:

Takimoto Marina/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia, Takimoto Marina / Zuma Press / Profimedia Nedelja mode u Kopenhagenu