Ako je ijedan model brzinom svetlosti našao put do srca zaljubljenica u modu to je bio oversized sako i uopšteno, varijacije istog. Međutim, kako stvari stoje, suverena vladavina oversized komada polako ide u istoriju, a na tron se vraćaju cropped modeli, što potvrđuju i Instagram profili poznatih fashion devojaka. 

Naime, ukoliko prelistate njihove stranice biće vam jasno da su u fokusu sve više cropped varijante, odnosno kratki sakoi i blejzeri.

Razlog je što se kraćim krojevima dodatno naglašava gornji deo tela, a iako mislite da je oako nešto rezervisano samo za veoma vitke devojke, grešite! Kratki blejzeri i sakoi i te kako mogu poput njihovih XXL prethodnika da sakriju eventualne "nesavršenosti" i da zapravo vizuelno oblikuju figuru i učine je vitkijom.

Kada je reč o kombinovanju, ovde važi samo jedno pravilo - manje je više, i to treba da vam bude vodilja prilikom kombinovanja ovog trendi komada.

Prednost mu je, jer je odličan izbor i za poslovne prilike i u ležernim, ali i ženstvenim kombinacijama, a u nastavku pogledajte kako sve možete da nosite popularni model sakoa.

1. Maxi suknja + kratki sako istog dezena

Ukoliko volite odela, ovako nešto sjajan je obrt, idealan za ofis, pogotovo ako je sako oversized cropped model.

2. Sako do struka + pantalone visokog struka sa širokim nogavicama

Ovako nešto fantastično će naglasiti struk, a idealno je kako za posao, tako i za ležerne prigode kada želite da izgledate chic.

3. Kratki sako + bela majica + farmerke ravnog kroja

Ponovo se vraćamo na početak, odnosno ono - manje je više. To ujedno i treba da vam bude u glavi kada želite da kratke sakoe inkorporirate u svoj stil. Farmerke sa ravnim nogavicama od svetlog teksasa i bela majica fantastično će izgledati u kombinaciji sa kratkim blejzerom u boji, a uz odgovarajuće aksesoare look će biti čista stilska desetka.

4. Kratki sako + uske pantalone + patike

Ovako nešto idealno je kada želite da izgledate stylish u casual prilikama.

5. Kratki sako + oversized košulja + šorts/pantalone

Kratki sakoi fantastično izgledaju uz oversized komade, nevezano da li je u pitanju majica ili košulja. Ako uz to dodate i vojničke čizme ili martinke nema sumnje da ćete privući sve poglede.

6. Kratki sako + kargo pantalone

Kargo pantalone fantastično izgledaju uz cropped varijante, i najobičniju belu majicu. A ako tome prirodate i baletanke, dobijate sjajan outfit kako za kancelariju, tako i za šetnju po gradu ili odlazak na ručak sa prijateljima.

7. Kratki sako + mini suknja + mokasine

kratki sakoi sjajno izgledaju uz mini suknje.
Instagram 

Mini suknje definitivno su se vratile na velika vrata, a u kombinaciji sa omiljenim mokasinama i cropped sakoom izgledaće fantastično, bilo da idete u izlazak, ili na kafu sa prijateljicama.