Stil nije nešto što se vezuje za godine, pa čak ni za aktuelne modne trendove. Uostalom, u modi barem važi ono pravilo da nema pravila, a na kraju je bitno jedino kako ćete nešto da iznesete.

Zapravo, ukoliko znate kako da kombinujete odevne komade nevezano da li imate 20, 30, 40, 50 ili više godina... , dobro ćete izgledati u svakoj prilici, a nekad je potreban samo jedan detalj, poput klasične tašne u drugoj boji ili dobro skrojenog odela da izgledate kao da ste sišli sa naslovnice najboljih modnih časopisa, a u nastavku pogledajte koje bi to komade trebalo da imate u svom garderoberu za besprekoran stil u pedesetim godinama.

1. Farmerice sa ravnim nogavicama

Džins sa klasičnim nogavicama uparen sa pravim cipelama očas posla će svaki outfit učiniti stilskom desetkom, nevezano da li je u pitanju kežual prilika, odlazak na ručak, ili pak izlazak u grad.

2. Moderni blejzer

Blejzera nikad dosta, ali nekad je dovoljan samo jedan koji je savršeno skrojen u neustralnoj boji poput crne da uvek imate "siguricu" kada ne znate šta obučete.

3. Bela bluza

Još jedan komad koji važi za "must". Ništa ne govori elegancija kao dobar model bluze koji će u prvi plan istići sve vaše atribute ali na najlepši način.

4. Crne čizme

Nevezano za modu, crne klasične čizme nikada neće izaći iz trenda.

5. Kožna jakna

Baš kao i sa čizmama, klasični modeli će uvek biti aktuelni, a celokupnom look-u daće mladalački izgled.

6. Moćno odelo

Svaka fashion dama zna da je dobro skrojeno odelo "must" kada je u pitanju stil.

7. Udoban džemper

Ovde je posebno akcenat na komade od finije tkanine. Ne samo što pristaju dobro svima, već se i lako kombinuju.

8. Trench

Trench mantili su uvek chic, i spadaju u komade bez kojih je dobar stil, pogotovo tokom jeseni, nezamisliv.

9. Klasična tašna

Svaka žena treba da ima klasičnu tašnu kojom bi zaokružila izdanje. Dodir crvene može, primera radi, dati potpuno drugačiji završni look i najozbiljnijoj kombinaciji.

10. Komadi sa leopard printom

Verovali ili ne, ali leopard šara danas se smatra bazičnom, jer daje taj dodir glamura svakom outfitu. Nevezano da li su u pitanju tašna ili cipele, marama ili bluza... komadi sa animal printom svakoj odevnoj kombinaciji daju određenu dozu razigranosti i razdraganosti.