Ma koliko ne želeli da priznate - zvanično je: jesen je stigla! To znači da polako, ali sigurno treba da se pripremate za hladniju sezonu i na vreme pronađete komade koje ćete lako kombinovati za bezbroj fantastičnih izdanja, čak i kada se temperatura spusti znatno iznad 20 stepeni.

Doduše, sa jedne strane, upravo ove temperature znaju biti nezgodne - s jedne strane, nije previše vruće, ali nije ni preterano toplo, te je dobro da u svom garderoberu imate komade koje lako možete "nadograditi". 

Evo kojih 9 večnih odevnih komada biraju slavne trendseterke za jesen, a koji su u modi uvek, te u njih vredi investirati.

1. Trench mantil

Trench kaputi se smatraju osnovnom tokom cele godine za većinu modnih tipova, ali su posebno traženi tokom prelaznih perioda. Lagani, a opet dovoljno prostrani da ispod njih nosite više slojeva, savršen su dodatak svakoj jesenjoj capsule kolekciji. Osim toga, sjajan su izbor tokom kišnih dana.

2. Pleteni komplet

Ovo je možda i najlakši izbor da se obučete tokom prelaznog i nekad i čudnog vremena kada se smenjuju topli i hladni sati. U jednu ruku je topao, u drugu super trendy.

3. Oversized prsluk

Ako ste prošle zime bili od onih koji su ugrabili svoj model oversized prsluka, vreme je da ih ponovo izvadite iz ormara jer će biti veliki trend i tokom sezone jesen/zima 2022. Možete ih nositi i preko košulja-haljina, uz klasične košulje, a look da zaokružite nekim dobrim čizmama ili poludubokim patikama kao što je to uradila influenserka Amaka.

4. Shearling jakna

OVaj trend više se vezuje za kasnu jesen, ali je svakako bolje da na vrme ugrabite svoj komad. Shearling verzije su trenutno na radaru svih trendseterki.

5. Teksas kombinezon

Najbolja stvar kod kombinezona je to to što su, slično kao i haljine, jednostavno rešenje za odeću koja funkcioniše za skoro svaku priliku koju možete da zamislite. Međutim, dodatna pogodnost je to što takođe zadržavaju više toplote, što je savršeno kada je napolju ispod 20 stepeni.

6. Deblji blejzer

A kada smo kod temperatura, da, sve češće će biti ispod 20, a ne iznad, što znači da je prerano za kaput, a nekad previše hladno za mantil. Tu na scenu dolaze vuneni blejzeri koji će vas u trenutku pretvoriti u kraljicu stila, i idealni su za ove prelazne periode. 

7. Pletena haljina

Udobne, ali u istoj meri šik, pletene haljine postale su omiljeni favorit mnogih još tokom prošle godine i postali must-have kada je reč o jesenjim komadima. Dodajte bilo koju obuću u kojoj se osećate udobno i dobili ste kombo za čistu desetku.

8. Čizme do kolena

Gležnjače lagano idu u zaborav, a traže se kaubojke ili klasične riding boot čizme. Koji god model da odaberete, nećete pogrešiti. Govoreći o čizmama, 15° označava savršenu temperaturu za ponovno iskopavanje vaših. Nosite ih bez hulahopki da biste izbegli da vam bude prevruće—oni će učiniti da se sve vaše haljine odmah osećaju prikladnijim za temperaturu. Ako vam je malo hladno, jednostavno postavite gornji deo dugih rukava ispod. 

9. Kardigan

I na samom kraju, nema dobre capsule kolekcije bez kardigana. Sjajno se kombinuju sa farmerkama, suknjama, haljinama, pa čak i sa slip komadima koje ste obožavali tokom leta.