Poslednjih godina svedoci smo velikog povratka trendova iz 2000-ih, koji izgleda da ostaju imperativ i ove sezone. Među njima prednjači opsesija teksasom u svim oblicima i kombinacijama, popularizovana od strane luksuznih modnih brendova poput Diesel, Mugler, Chloe i Louis Vuitton. Denim-on-denim više nije out – naprotiv, jedan je od vodećih aktuelnih trendova i bilo je samo pitanje vremena kada će sveprisutni teksas sa pantalona, suknji i jakni preći na cipele.

Nakon stylish visokih teksas čizama koje su privlačile pažnju u jesenjem periodu, letnje kolekcije donele su nam čitav niz raznovrsne teksas obuće. Da ovaj neizostavni materijal ne mora nužno da bude „običan” i ležeran, dokazuju veoma šik džins salonke i sandale, koje savršeno dopunjuju ženstvene letnje outfite.

Ništa manje atraktivne nisu ni trendi teksas klompe i japanke, koje će podjednako dobro izgledati kako u dnevnim, tako i u večernjim izdanjima.

Pored toga što je jedan od najsvestranijih materijala, teksas je veoma izdržljiv i lak za održavanje, tako da vaše cipele od teksasa mogu trajati godinama uz odgovarajuću negu. Takođe, zbog svoje udobnosti i praktičnosti, ove cipele bi lako mogle da postanu vaš omiljeni par.

Pre kupovine inspirišite se teksas cipelama koje smo odabrali iz aktuelne high street ponude!

Stradivarius, Zara Teksas cipele su trend 2023