U svetu mode postoje ljubavi koje prevazilaze prolazne trendove i postaju prava strast, a u slučaju Jennifer Lopez ta neraskidiva ljubav odnosi se na brojne verzije patika Air Jordan 1. Fascinacija ovim kultnim modelom navela ju je da ih ugradi u svoj lični stil i svaki dnevni outfit.

Bilo da ide u teretanu ili šeta ulicama Los Anđelesa, JLo nosi ovaj kultni model.

profimedia-0755244596.jpg
Stoianov-biag / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Osim epske istorije patika (prikazanog u filmu 'Air' u režiji Bena Afleka), jedan od najznačajnijih aspekata Air Jordan patika je savršena kombinacija urbanog stila i udobnosti. 

Pošto ne prati slepo trendove, svoje omiljene Air Jordan 1 patike Jennifer kombinuje sa komadima od duge pletene haljine do trenerki i sportskih kompleta.

Nije iznenađujuće što su ove Nike patike odavno prevazišle svoje poreklo povezano sa poljem košarke i postale prava ikona svog vremena. Njihov inovativni dizajn i jedinstvena estetika osvojili su generacije ljubitelja sportske obuće. Kao pripadnica sveta poznatih, latino diva je pomogla da se dodatno ojača status Air Jordan patika kao suštinskog elementa u svetu savremene mode.

profimedia-0695237393.jpg
BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia 

Nakon što su lansirane 1984. godine, ove legendarne patike osvojile su milione kupaca širom sveta. U stvari, njihova impresivna prodaja je daleko premašila Nike-ove prvobitne prognoze.

„Kada smo potpisivali ugovor, očekivanja čelnih ljudi Nike-a su bila da do kraja četvrte godine od potpisivanja ugovora uspeju da prodaju patike u vrednosti od tri miliona dolara“, otkrio je Majklov bivši agent Dejvid Falk u dokumentarcu, uz napomenu da je u prvoj godini uvođenja linije Air Jordan prodao patike u vrednosti od vrtoglavih 126 miliona dolara.

profimedia-0657145946.jpg
Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

profimedia-0569018553.jpg
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

profimedia-0755988511.jpg
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia