Možda je prvi deo godine bio u znaku Barbiecore estetike, ali jesen/zima 2023. rezervisani su za opsesiju crvenom. Istraživanja shopping navika pokazuju da se pojmovi poput crvena odeća i crveni dodaci ove sezone pretražuju za 182% više. 

Ali koje su to najpopularnije nijanse crvene koje ćemo nositi ove jeseni? I koji it komadi ne smeju da budu preskočeni na vašoj listi? Evo šta kažu modni stručnjaci. 

1. Vatreno crvena

Najtoplija od svih nijansi, vatreno crvena je strast, živost i energija. Predstavljena u kolekcijama FW23 od strane Ferragama, Davida Kome i Blumarine-a, ova boja čini savršen kontrast elegantnim dodacima, ali i match grunge stilu. 

2. Viva Magenta

Pantone boja godine za 2023, Viva Magenta je bordo. Živahna i uvek classy, Viva Magenta je nezaobilazna ove jeseni, a to dokazuju i brendovi kao što su Alberta Ferretti, Bally i Ermanno Scervino.

3. Paradajz crvena

Ako još uvek sanjate o svom mediteranskom letu, blago narandžasta, poznatija kao Tomato Red nijansa, prava je za vas. Predstavljena u kolekcijama Gucci, Loewe i Stella McCartney, ova boja daje posebnu vibrantnost vašoj odeći. Fashion preporuka je da kreirate monohromatske outfite sa jednostavnim, čistim krojevima - neka ova nijansa govori sama za sebe.

 4. Višnja crvena

Tamnija od Tomato Red, ali manje ljubičasta od Viva Magenta, Cherry Red je suštinski duboka, jarko crvena. Hvala, Jacquemusu na ekspanziji iste! Odlično se uklapa u dodatke, kožu i cipele (pogledajte samo viralne Ganni kaubojske čizme).