Napokon je i Celine publika dočekala novu kolekciju za proleće/leto 2024. Nakon završenih Nedelja mode i brojnih revija koje su se dan za danom odvijale pred svetskom publikom, jedan od najvećih francuskih luksuznih brendova predstavio je kolekciju na drugačiji način.

Kolekcija pod nazivom "TOMBOY, LA COLLECTION DE LA BIBLIOTHÈQUE NATIONALE" predstavljena je jedinstvenim videom koji je režirao kreativni direktor kuće Hedi Slimane, snimljenom u pariskoj nacionalnoj biblioteci. Raskošna "Bibliothèque Nationale" smeštena je preko puta sedišta kuće Celine i jedna je od najstarijih kulturnih institucija u Francuskoj. 

Ali, u Hedijevoj kolekciji nema ničeg knjiškog niti arhaičnog. Kolekcija je modni miks koji spaja ležerne i party komade, svetlucave jakne i haljinice sa farmerkama i bomber jaknama. Blejzeri, čizme do kolena, koža, bejzbol kapa, raskošna bunda - svi su ovi komadi na neki poseban Celine način komplementarni jedni sa drugima.

Predstavljeni modni dodaci su jednako poželjni kao i sama odeća, a čitav doživljaj je da kreativni direktor i ovom kolekcijom naglašava koliko se dobro nose samopouzdanje i samouverenost, ali i koliko su i dalje u trendu elementi garderobe koji nas podsećaju na neka prošla vremena. Kompletan video kolekcije pogledajte u nastavku.