Konceptn "in" ili "out" modnih komada, pomalo je prevaziđen, što u ELLE redakciji apsolutno volimo da čujemo. Ipak, svakako da su nove ideje i kreativni detalji veoma dobrodošli kako bismo unapredili lični stil, a male smernice fashion eksperata su tu da nam u tome pomognu. I dok se trudimo da vodimo naše čitatelje ka svežoj modi i aktuelnim trendovima, uvek vas ohrabrujemo da sami odlučite da li želite i da ih dodate u vaš garderober. Neki trendovi za 2024. potpuno su naš cup of tea, dok se drugih svesno klonimo, jer slepo praćenje hirova, srećom, više nije u modi!

Dakle, nastavite da čitate tekst kako biste otkrili koje nove trendove ćemo nositi u 2024. godini, a možda još zanimljivije, koje ćemo pak preskočiti.

Izbegavamo: neutralne patike

Nosimo: patike u boji

I dok će u našim ormanima uvek biti mesta za neutralne patike koje se slažu sa svime, ove godine ipak nećemo ulagati u "obične" modele. U 2024. godini, planiramo da naše odevne kombinacije učinimo razdraganijim, birajući trendi par patika u koloru. 

Izbegavamo: teksas jakne

Nosimo: jakne od veštačkog krzna

Ove godine pauziraćemo sa denim jaknama, koje mogu izgledati pomalo ležerno i van mode, i umesto njih, ulažemo u trendi jakne od veštačkog krzna.

Izbegavamo: slojevite lančiće

Nosimo: teške ogrlice

Ovo nikako nije apsolutno pravilo, ali u poslednje vreme primetilili smo da se pomalo udaljavamo od tankih lančića, tražeći umesto toga masivnije, izražajnije stilove koji dodaju ozbiljnost jednostavnim kombinacijama.

Izbegavamo: torbe preko ramena

Nosimo: torbe s kratkom ručkom na vrhu

Već na samom početku 2024. godine, primetili smo da će tzv. grandma & grandpa modna estetika biti nešto čemu se i Gen Z rado okreće. Ove godine, planiramo da investiramo u čvrstu torbu srednje veličine koji ima taj poseban, old money detalj - kratku ručku na vrhu.

Izbegavamo: rese

Nosimo: mašne

Iako su rese primećene na pistama za proleće/leto 2024, za nas, ljubav prema sveprisutnim mašnama nastaviće se i u narednim mesecima. Daju dozu francuskog chica i romantike koja nam često nedostaje u svakodnevnim outfitima.