Odbrojavamo poslednje dane maja, razigrano dočekujući jun prepun planova koji nam greju dušu i telo. Kako bismo u svim prilikama bile što spremnije da ispratimo letnja dešavanja, posvetile smo pažnju haljinama koje će nas pratiti kroz svaki sunčani dan i tople večeri.

Da li gravitirate ka nenametljivim neutralnim paletama boja? Možda je ovo leto prilika da istražite lanene midi haljine. Da li su meseci pred vama već rezervisani za venčanja i letnje zabave? Razmislite o pronalaženju idealne svilene haljine, koja će vas provesti kroz sve događaje. Pored ovih, u nastavku donosimo još ključnih modela haljina koje ćete voleti kako ovog leta, tako i u onima koji tek dolaze (tražili smo samo vanvremenske modele!) Počinjemo!

Bez bretela

Ovaj retro model je postao omiljeni izbor influenserki poslednjih godina, a sada je haljina bez bretela postala pravi letnji modni hit. Minimalistkinje će birati nenametljive stilove u neutralnim bojama, a kako bi izgled ostao ležeran, birajte par ravnih sandala na pertlanje ili kožne papuče.

Screenshot 2024-05-28 150813.jpg
(Image credit: @thandimaq) 

Bela

Bele haljine su praktično sinonim za leto, što znači da možete očekivati mnoštvo svežih novih stilova iz kojih možete birati svake godine. Predlažemo da odaberete vanvremensku siluetu i prozračni materijal (lan, viskozu ili pleteni pamuk).

Lanena

Lan, lan i zauvek lan! Ovo je jedna od onih tkanina koja uvek izgledaju elegantno i sofisticirano. Birajte zemljane tonove koje ćete lako zaokružiti parom tamnijih sandale. Detalji poput naočara za sunce i minđuša su must.

Pruge

Vertikalne ili horizontalne, pruge uvek uspevaju da izgledaju nenametljivo chic. Pronađite stil koji vam najviše odgovara, bilo da je to haljina sa bretonskim prugicama ili kroj sa vertikalnim linijama koji bira Monikh (na fotografiji ispod).

Slip

Ako još uvek nemate slip haljinu u svom garderoberu, ovo je pravi trenutak da to promenite. Omiljeni model Francuskinja nije samo sjajna opcija koju treba imati pri ruci za posebna okupljanja, već je svilena haljina dovoljno fleksibilna da je lako možete prilagoditi za dnevne prilike. Samo zamenite štikle ravnim sandalama ili patikama i spremne ste.

 Izvor: ELLE/N.K.