Ove sezone, lan je svuda - od ulične mode do visokih dizajnerskih kolekcija. Jednostavna kombinacija lanenih pantalona i klasičnih gornjih delova postala je sinonim za trendi letnji izgled. Iako je lan uvek bio očigledan izbor za tople mesece, za leto 2024. ovaj prozračni materijal je doživeo vrhunac popularnosti.

Posebno se ističu lanene pantalone kao ključni komad garderobe. Njihova svestranost omogućava različite stilizacije, a jedno od najčešćih pitanja jeste koje cipele najbolje idu uz njih. Počećemo sa očiglednim odgovorima, a zatim ćemo se osvrnuti na zanimljivije opcije. U nastavku, otkrijte lanene pantalone koje su trenutno u trendu i pet savršenih pari cipela koje možete nositi uz njih.

Ravne papuče

Kada pomislimo na lanene pantalone, naše misli su gotovo momentalno usmerene i ka odmoru. Prirodna pomisao kada stilizujete par lanenih pantalona je da jednostavno dodate ravne papuče i krenete. Ovaj izgled posebno biramo kada idemo na putovanje ili za ležerne gradske dane.

Mrežaste baletanke

Ukoliko nas pratite, dobro znate da, iako su se pojavile prošlog leta, mrežaste baletanke su još uvek popularne među zaljubljenicama u modu. Uz njih, imate način za stilizovanje vaših lanenih pantalona koji deluje avanturistički i sveže. Bilo da se odlučite za originalne Alaïa ili fast fashion verzije - ove letnje cipele će uvek izgledati sofisticirano.

yEBdCHgLoh5UGPMZF4jWNg-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @deborabrosa) 

Baletanke

Ukoliko vaši pređeni killometri tokom jednog dana uključuju vrele gradske, te kaldrmisane ulice - predlažemo da za sebe pronađete jedan par chic baletanki. U spoju sa lanenim pantalonama, evociraćete izgled Francuskinje, te za trenutak možete pomisliti i da hodate pariskim trotoarima.

eLXPkvcB2hruVhPDskZERg-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @annelauremais) 

Cipele sa malom štiklom

Postoje trenuci kada želite da vaše lanene pantalone izgledaju malo elegantnije. Naš predlog je, da u ovom slučaju odaberete čvršći par pantalona koje su i dalje od lana i zatim dodate cipele sa malom štiklom. Malo dodatne visine sprečava da nogavice dodiruju tlo te kompletan look izgleda veoma laskavo.

JxEGc37hvFtZMoUWoTB3Qg-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @anoukyve) 

Patike

Ako vidite modernu devojku koja nosi lanene pantalone, znajte da ima i "IT" patike koje idu uz njih. Dodajte trendi par i spremni ste za sve izazove!

 Izvor: ELLE/N.K.