Kroasan, kapućino, beretka i crveni karmin. Da li je i vama to prva slika u glavi kada pomislite na jedinstven stil Francuskinja? Dok je jednima to zvučati da je reč o stereotipu, drugi će se složiti da male pojedinosti naprosto ne mogu da zamisle bez Francuskinja.

S obzirom na to da se smatra jednom od 3 najveće modne metropole, Pariz može da se pohvali ženama od stila koje izgledaju besprekorno i u najjednostavnijoj odevnoj kombinaciji.

Odaju utisak kao da su rođene modno osvešćene na način da svaki novi komad lako kombinuju sa već fabrički postavljenim stilom.

Francuskinje imaju poseban stil, izgledaju izuzetno šik, ali na način da celokupan stajling ne izgleda kao da su provele večnost ispred ogledala.

Poznato je da one ne prate nužno trendove koji se nađu na pisti, već da neguju stil koji se sastoji od bezvremenskih komada. Neki od njih su majica na pruge, trench mantil i baletanke ili mokasine.

Da li previše generalizujemo ili sofisticiran i jedinstven stil zaista definiše modu u Parizu?

Odgovor na to pitanje možemo pronaći na društvenoj mreži u "live" prikazima modnih izdanja slučajnih prolaznika na ulicama Pariza.

Ovaj profil daje nam jasan prikaz u modna izdanja Francuskinja tokom cele godine, a ne samo tokom održavanja Nedelje mode kada se gradom svetlosti brojne dame iz sveta mode utrkuju za pažnju publike i dežurnih fotografa.

Profil Parisian in Parisspaja modni stil i činjenicu da su kombinacije prolaznika uhvaćene bez njihovog znanja, pa samim tim prikazuje realnu sliku svakodnevnog oblačenja Francuskinja.

Karirani dezen + beretka već dovoljno odišu francuskim stilom, a u trendi zelena boja daje dodatni pečat ovom monohromatskom izdanju.

Da se Parižanke ne odlučuju za dezene je samo još jedna u nizu predrasuda. Obožavaju da svom basic outfitu pridodaju jedan komad kojiu vidu zanimljive šare ili materijala daje dašak boje i razigranosti celokupnom izgledu.

Poznato je da Parižanke obožavaju detalje kojima podižu i najjednostavniji outfit, a osim beretki, to rado čine šeširima, šalovima ili kapama u boji.

Na profilu Parisian in Paris nisu zanemareni ni najstariji građani koji svojim modnim odabirima dokazuju da modni stil ne poznaje godine.

 Zaključak? Ne samo da Francuskinje ispunjuju naša modna očekivanja - ona ih nadmašuju - uvek i na svakom koraku.