Sa jedne strane nostalgija, a sa druge – čvrsto utemeljenje u modernoj realnosti. Vraćanje tradiciji, ali bez izbegavanja tehnoloških eksperimenata. Reserved prolećna kolekcija kombinuje dva sveta, a kontrasni fenomeni su pomešani u očaravajućoj estetici.

Suština Reserved prolećne kolekcije je u preplitanju različitih stilova, trendova i čak svetova. Stvarnost se susreće sa virtuelnim prostorom, metalik teksture sa heklanim detaljima.

RESERVED ŽENSKA KOLEKCIJA ZA PROLEĆE 2022. Reserved

Čak i mermerna šara karakteristična za tradicionalnii firentinski papir, doživela je transformaciju i sada se koristi i na haljinama i LED tablama koje su osnova pozadine ovog neobičnog snimanja. Reserved dizajneri su preuzeli skoro popularni Y2K stil (prim.prev. stil godine 2000.), karakterističan za prelaz u novi milenijum. Onda – treši i prilično naivno. Danas – modernizovano, bez nepotrebnih elemenata, ozbiljnije, bliže visokoj modi.

220207_Reserved_SS22_11.jpg
Reserved 

Asimetrične haljine sa pojasevima, kratki topovi i majice koje se vezuju iznad struka vraćaju se na velika vrata. Pantalone sa širokim nogavicama, i pletene bluze koje prelaze u tunike produženjem preko kukova. Ne manjka ni teksas uniformi – kompletiranih kratkim korset haljinama – i šljašteći kaputi, pantalone i jakne od imitacije kože. Kolekcija promoviše smirenost, dosta šablona disanja i meditacije. Boje na tkaninama se stapaju sa onim na pletenim materijalima, kao i sa već pomenutim mermerom koji daje efekat prosute, nemarno pomešane boje, u postepenim prelazima, manje ili više geometričnim, u nepravilnim cik cak ili okruglim velikim tačkama.

Detalji su bitni: volani po šavovima, vezice, tuneli regulisani trakom, zahvaljujući kojima možete skratiti ili produžiti haljinu ili eksperimentisati sa formom kaputa.

220207_Reserved_SS22_10.jpg
Reserved 

Kolekciju prate ekspresivni dodaci: plisirane torbe u crvenoj i mornarsko plavoj boji, kačket sa vizirom i sandale od frotira, baget torbe tipične za Y2K na kratkom lancu ili teške cipele koje su hibrid mokasina i čizama.

Veliku ulogu igra i sama tekstura materijala: od heklanja, kombinovanja raznih radosnih boja, preko metalika, dobijenog srebrnim koncem, ili holografskog u vidu folije koja pokriva materijal žute haljine - celina je višedimenzionalna, raznovrsna, ali u isto vreme koherentna i dosledna. Materijali su odabrani tako da ostavljaju utisak da su digitalni. Iznenada, nestvarno se susreće sa opipljivim, a samo je na primaocu koju opciju će izabrati.

220207_Reserved_SS22_20.jpg
Reserved 

Fotografije kolekcije snimio je Mateusz Stankievicz. U intrigantnoj scenografiji koju je pripremila Ania Vitko, LED svetla sa ekrana dodatno naglašavaju nestvarnu atmosferu projekata. To je igra svetla, boja i šara koja nam nameće pitanje da li je ono što vidimo stvarno ili samo deo naše mašte.

Kolekcija je dostupna u Reserved prodavnicama u Beogradu (TC BEO, TC ADA MALL, TC BIG Fashion, Knez Mihailova 20), Novom Sadu (TC Promenada i TC BIG) i Nišu (TC Delta Planet).

220207_Reserved_SS22_25.jpg
Reserved 

PHOTOS:
Photographer: Mateusz Stankiewicz // Same Same Agency
Photo Assistant: Gabriel Orłowski
Stylist: Ewelina Gralak
Styling Assistant: Natalia Osełka
Make-Up Artist: Wilson
Hair Stylist: Michał Bielecki
Manicure: Kasia Żuk
Set Design: Ania Witko
Set Design Assistant: Dagmara Stępień
Retouching: Paweł Liro // Final Touch
Female Model: Cara Taylor // Next Models
Male Model: Akintayo Ogunkoya // Premier Models
Production & Casting: Warsaw Creatives

VIDEO:
Videographer: Bart Pogoda // Visual Crafters
1st AC: Wojtek Affek
Stylist: Ewelina Gralak
Styling Assistant: Natalia Osełka
Make-Up Artist: Wilson