Odbrojavanje je počelo, tema izložbe vezane za prestižni godišnji događaj Met Gala 2024. je predstavljena i nosi naziv "Uspavane lepotice: Modno buđenje". Ovo je možda i najznačajniji modni događaj godine koji se danima komentariše jer spaja poznate ličnosti, umetnost i visoku modu. Iako još uvek nije poznat zvanični kodeks oblačenja na jedinstvenom crvenom tepihu, nema sumnje da će sve zvanice biti inspirisane novom temom izložbe.

Datum održavanja sledeće Met Gale je 6. maj, a nekoliko dana kasnije, 10. maja, Institut za kostime će otvoriti svoja vrata unutar raskošnog Met muzeja kako bi predstavio izložbu na kojoj će biti čak 250 elemenata iz stalne zbirke Instituta, od kojih su neki retko viđeni u javnosti. Na izložbi će se naći modni komadi koji povezuju nekoliko vekova mode.

profimedia-0820683638.jpg
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Videćemo kreacije dizajnera kao što su Phillip Lim, Stella McCartney i Conner Ives, kao i Else Schiaparelli, Yves Saint Laurenta i Christian Diora. Tema izložbe će biti naglašena kroz inovativne formate, uključujući video animaciju, svetlosne projekcije, AI tehnologija...

profimedia-0820682531.jpg
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Podsećamo kako je Met Gala 2023. bila spektakl koji je okupio brojna poznata imena sveta slavnih koji su na različite načine odali počast impresivnom nasleđu Karla Lagerfelda, čiji su lik i delo bili tema prošlogodišnjeg događaja.

profimedia-0820682654.jpg
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Izvor:luxurysociety.hr