Modna industrija, podstaknuta brzim tehnološkim napretkom, obuhvata niz novih izgleda, stilova i trendova koji se stalno razvijaju. Ovaj fenomen inspirisao je futurističku, a održivu reviju BETTER NOT BURNT powered by IQOS, održanu na 52. Perwoll Fashion Week-u u Beogradu, a mi smo bili u prvom redu!

DSC_0074_BETTER NOT BURNT.jpg
Press 

Istaknuta dizajnera Ana Trošić Trajković bila je mentorka mladim dizajnerima (Sanja Perić, Divna Lazić, Emilija Zdravković, Melanija Vasić, Milutin Lađević, Turbo Manipulator i Varikina studio), na projektu redizajniranja starih uniformi. Recikliranjem dajemo novi život otpadu, te umesto da završi na deponiji, otpad postaje resurs koji se koristi iznova. Tako je starim, tradicionalnim komadima udahnut novi život i data sasvim nova namena, a ujedno su sačuvani od sagorevanja – što je i simbolična spona sa brendom IQOS čiji nova ILUMA uređaj ne sagoreva, već zagreva duvan, i time ga čini boljom alternativom klasičnim cigaretama.

_DJO4697_BETTER NOT BURNT.jpg
Promo 

Kolekcije su obilovale prepoznatljivim bojama IQOS brenda i njegovih različitih stylish dodataka; zatim upcycling momentima sa efektnim materijalima i teksturama, te nekonvencionalnim 3D dizajnom, otelotvorujući umetnost kao jednu od glavnih nadahnuća.

_DJO4278_BETTER NOT BURNT.jpg
Promo 

_DJO4374_BETTER NOT BURNT.jpg
Promo 

_DJO4446_BETTER NOT BURNT.jpg
Promo 

_DJO4466_BETTER NOT BURNT.jpg
Promo 

_DJO4510_BETTER NOT BURNT.jpg
Promo 

Inovativnost i odgovornost njihove su glavne vrednosti pri stvaranju proizvoda, baš kao što je to slučaj sa našim lokalnim dizajnerima i onima koji tek dolaze. Zato ne možemo a da ne pomenemo i reviju avangardnog dizajna koju su predstavili studenti Fakulteta primenjenih umetnosti, odseka Kostim: Katarina Stanivuković, Marina Kaplarević, Luna Bognar, Jana Živoković i Tamara Toskić, kao i Isidora Petrović, potvrdivši da je Belgrade Fashion Week platforma na kojoj debituju buduće dizajnerske zvezde.

_DJO3613_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

_DJO3630_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

_DJO3732_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

_DJO3749_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

_DJO3776_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

_DJO3832_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

_DJO3943_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

_DJO4028_Revija FPU studenata.jpg
Promo 

Podsetimo se, nakon lansiranja u Italiji, Grčkoj, Španiji i Švajcarskoj, IQOS ILUMA je stigao i u Srbiju sa svoja tri jedinstvena uređaja - IQOS ILUMA PRIME, IQOS ILUMA I IQOS ILUMA ONE. Jedinstveni po dizajnu i naprednoj tehnologiji, novi uređaji se ne čiste jer ne ostavljaju ostatke i dolaze sa pregršt trendy dodataka, što ih čini i nezaobilaznim modnim detaljem.

***IQOS nije proizvod bez rizika, jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.