Moderne siluete preuzete iz opuštenih stilova sedamdesetih godina rezultirale su H&M Studio kolekcijom koja se zasniva na stilu bez previše napora. Podstaknuta pomeranjem mode ka pragmatičnoj odeći, kolekcija upućuje na ležeran stil nekadašnjih muzičkih zvezda. Sloboda i avantura preovlađuju, dok se opuštena odela susreću sa lepim haljinama i raskošnim dodacima. 

Moda je u praktičnom raspoloženju za proleće, fokusirana na arhetipove garderobe poput kaputa oštarog kroja, pouzdanih teksas farmerki, laskave haljine, što daje utisak tihog samopouzdanja. Želeli smo da uhvatimo taj osećaj uz pomoć prelepo krojenih savremenih komada koji uzbuđuju, lako se prenose iz dana u noć, i iz sezone u sezonu“, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica i glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u.

H&M Studio SS24 6.jpg
Promo 

Ključni komadi u kolekciji jesu podmlađena klasična garderoba - svetloplavi kožni kaput predstavlja jednostavnu sofisticiranost uz opušten kroj, kao i sako sa oštrim ramenima iz H&M Studio arhive, a teksas odiše opuštenošću, i lako se kombinuje sa salonkama. 

image001.jpg
Promo 

Za veče, tu je mini haljina sa zmijskim printom kao i lepršava narandžasta maksi haljina.

H&M Studio SS24 7.jpg
Promo 

Kolekcija naglašava visokokvalitetne kompozicije, sa nizom održivijih i konvencionalnih materijala, poput kože bez hroma, vrhunske vune, organskog pamuka i Infinna, celuloznog vlakna napravljenog od recikliranog tekstila.

Kampanju je radila italijanska manekenka Vittoria Ceretti, a fotografiju potpisuje Dan Jackson.

H&M Studio SS24 5.jpg
Promo 

Ove sezone dizajnerski tim se fokusirao na kreativnost u umu i u pokretu, koji je spreman za avanturu. Gledajući na garderobu iz sedamdesetih i dodajući savremeno « kul », želeli smo da damo kolekciji veoma kuriran osećaj, sa legendarnim komadima kao što su kožni kaput ili fantastični par čizama do kolena koje možete da nosite u više kombinacija », kaže Linda Wikell, dizajnerka koncepta H&M Studio.

Nova HM studio kolekcija za proleće leto 2024. inspirisana je modom sedamdesetih
Promo 

Kolekcija H&M Studio S/S 24 biće dostupna na internet stranici hm.com 12. marta 2024.