1.000 dostupnih parova, 1.000 dolara po jednom paru patika. Da Loro Piana i New Balance sarađuju na lansiranju limitirane kolekcije sportske obuće - vest je koja nas je dočekala pomalo nespremne. Naime, lista saradnika brenda New Balance proširiće se već sledećeg meseca; podsetimo, ona sa Miu Miu odjeknula je među sneaker headsima ovog proleća, iako je nama bila draža ona sa danskim Gantom.

Naime, kolaboracije između gigantskih i onih malo manjih modnih brendova nisu ništa neobično, ali da nam je neko rekao da će se američki New Balance, poznat po svojim visokokvalitetnim "Made In USA" patikama, udružiti sa italijanskom kućom Loro Piana kako bi stvorili ultraluksuzne New Balance 990v6, mislili bismo da je reč o šali.

Ipak, naizgled neobične fashion saradnje pokazale su se i više nego uspešnim, a ova poslednja nas je zaintrigirala jer smo se upitali kako će se prepoznatljivi DNK tihog luksuza svojstven kući Loro Piana integrisati u trendi, ali pre svega komforne New Balance modele. 

Ranije ove godine su se pojavile glasine o ovoj saradnji, a sada su stigli i detalji. Dobro poznati model 990v6 zadržava prepoznatljiv dizajn kultnog modela sa pretežno sivim gornjim delom, omogućavajući vrhunskim materijalima da govore sami za sebe. Loro Piana, poznata kao najveći proizvođač kašmira na svetu, u ovoj saradnji koristi masivni sivi nubuk, dok su baza, jezik i postava izrađeni od standardne mreže.

Karakteristična bordo boja Loro Piane pojavljuje se na logotipu, znački na jeziku, unutrašnjoj postavi jezika i đonu, sa brendiranjem u vidu natpisa na jeziku. Očekuje se da će cena ovih patika biti 1.000 dolara. 

@sneakers_nstuff/ instagram screenshot Pogledajte kako će izgledati ova saradnja!

Prodaja će početi 5. septembra u odabranim prodavnicama italijanske kuće.