5 NAJPOPULARNIJIH BOJA ZA 2023. GODINU: Dominiraju modnim pistama od Victorie Beckham do Alexandera McQueena

Ove trendy boje dominantno su se izdvojile na pistama za 2023. godinu!

Profimedia/Claire Guillon Arhiva/Camerapress

Znate da mi koji radimo u modnim magazinima svoju paletu najčešće ograničavamo na neutralne boje i neboje (all-black kao večiti dress code). Ipak, naša novogodišnja stilska rezolucija jeste da proširimo svoje horizonte na ovom polju i otvorimo se za malo vedrine u našim garderoberima. 

Nakon analize stotine revija za proleće/leto 2023, rezultati su i više nego usaglašeni. U nastavku otkrijte 5 najpopularnijih boja u 2023. godini i požurite da pronađete komade u ovim tonovima što pre.

1. LJUBIČASTA

Možda je Pantone boja za 2023. godinu bordo, tačnije Viva Magenta, ali ako pogledate modne piste čini se da će je nežnije nijanse lavande i jorgovana nadmašiti. 

SplashNews.com / Splash / Profimedia  Christian Wijnants

www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia  Cecilie Bahnsen

 2. CRNA

Ako ste pročitali uvod, znate ko je najsrećniji zbog ovoga. Za nas je crna boja večna i neprolazna, ali modna statistika kaže da je ove godine poseban trend. Ne brinite, već smo klimnuli glavom!

Showbit.com / ShowBit / Profimedia  Coperni

Avalon / Avalon / Profimedia  A.W.A.K.E. MODE

3. LIMETA

Još u septembru prošle godine bilo je jasno da boja limete dominira kolekcijama za 2023. godinu. Novi trendy ton istakla je Victoria Beckham, dajući mu novu perspektivu interpretacije i stilizacije - sa moćnim vinilom.

Anthea Simms / Camerapress / Profimedia  Victoria Beckham

SplashNews.com / Splash / Profimedia  Christian Wijnants

 4. BELA

Ako Chanel i Jacquemus kažu, mi samo prepisujemo. Još jedna neboja koja ove sezone dolazi svežija, otvorenija i poželjnija nego ikada pre. A za to su se pobrinuli dizajneri koji su se poigrali sa njom u vidu najrazličitije izrade - od svile do krzna. 

Anthea Simms / Camerapress / Profimedia  Chanel Paris

SplashNews.com / Splash / Profimedia  Jacquemus

 5. ŠAFRAN

Ako limeta zelena nije za vas, postoji još jedan smeli modni trend za 2023. godinu koji možete razmotriti — boja šafrana. Ovu živopisnu nijansu crvene bilo je teško zanemariti u najnovijim kolekcijama, a uglavnom se nosila od glave do pete u vidu odela, haljina i čarapa.

Anthea Simms / Camerapress / Profimedia  Salvatore Ferragamo

YANNIS VLAMOS / Sipa Press / Profimedia  Alexander McQueen