Ove nedelje američka dizajnerka Donna Karan će konačno objaviti svoje dugoočekivane memoare.

Nakon što je napustila "kormilo" svog istoimenog brenda kog je lansirala 1984. godine, Karan je odlučila da se posveti dizajniranju nameštaja i dekor detalja, ali i da objavi memoare u kojima će se naći priča o njenim počecima kao i kolekcijama koje su promenile način na koji su se Amerikanke odevale, dajući im ženstvenost koja je nosiva, trendi i udobna.  

Od rada za Annu Klein (bila njen glavni asistent) do prodaje brenda za 643 američkih dolara, Donna je pokazala da je žena od koje treba učiti jer njen život nije bio uvek sjajan i bez problema. Karan je prošla i kroz fazu otkaza, da bi se poput feniksa uzdigla i osnovala sopstvenu modnu kuću čija cena na tržištu prevazilazi nekoliko miliona.

Donosimo vam 5 životnih lekcija kojima nas je naučila Donna:

1. Nemojte da se zavaravate. Dobri ste onoliko koliko imate dobar tim iza sebe.

2. Kada je period retrogradnog Merkura, trebali biste (najverovatnije) da izbegavate potpisivanje značajnih ugovora, dogovora - ali ne i da se izolujete, ostanete po strani ako je ugovor stvarno obećavajuć. Donna je zamalo odustala od prodaje DKNY jer ju je njena astrološkinja pozvala u zadnji čas da je posavetuje kako bi bilo poželjno da razmisli. Međutim, Donna je ipak potpisala... aha, Merkure!   

3. Dobar izgled je imperativ svake žene ali je praktičnost ključni faktor odevanja: "odeća treba da izgleda prelepo na vama, ali značiće vam samo ukoliko ćete te komade nositi svakodnevno." 

4. Ako sumnjate u sebe i svoje sposobnosti to je sasvim normalno. Na svojoj prvoj reviji, Donna je bila krajnje napeta i nervozna i puna neke nesigurnosti: "Osećala sam se prilično razgolićeno i ranjivo."

5. Sasvim je ok da vaše kolege vide vaše grudi. (Donna je veliki zagovornik ne nošenja brusa, i često praktikuje da proba odeću koju osmisli jer želi da vidi kako pada niz telo pa su je njene kolege često viđale u toplesu.)

Hvala Donna - ali možda ćemo da izbegnemo na lekciju #5...