Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dakota Johnson o seksu, karijeri i porodičnim genima

U susret premijeri novog nastavka famoznog erotskog bestselera, donosimo vam intervju sa Dakotom...

 Izvor: foto: Instagram / fiftyshadesen

Dve godine. Toliko je prošlo od momenta kada je Dakota Johnson lansirana u novu filmsku zvezdu i to zahvaljujući ulozi za koju je postojala opšta (svetska) licitacija - mlade, stidljive studentkinje Anastasije Steele, glavne junakinje erotskog bestselera "Fifty shades of grey".   

Iako filmska ekranizacija pomenutog naslova nije doživela očekivani uspeh (i pored vidne histerije velikog broja žena), produkcija je odlučila da nastavi sa snimanjem nastavaka. Prvi "Fifty shades darker" stiže nam u bioskope početkom februara (beogradska premijera biće 8. februara) bacajući fokus opet na kontroverzno delo i Dakotu i prezgodnog Jamie Dornana koji glumi tajanstvenog, posesivnog i zavodljivog Christiana Greya.

Koliko se Dakotin život promenio od ovog trenutka pokušala je da sazna ekipa američkog Vogue magazina. Dakota, kojoj je otac Don Johnson, očuh Antonio Banderas, baka Tippi Hedren a majka Melanie Griffit, sigurno je bila predodređena da uplovi u svet glume. Takav gen za glumu se sigurno ne nalazi u krugu od 6000 kilometara.  

“Ponosna sam na taj prvi deo. Kul je to priča, kao i ekipa sa kojom sam radila. I scene seksa nisu mi teško pale. Njih doživljavam kao neki izazov za glumca da se distancira, uživi maksimalno u ulogu. Jedini je problem što generalno mislim da morate da se povežete sa partnerom, da proradi hemija (naravno, samo na platnu) između vas da biste mu verovali u potpunosti i da biste se prepustili i opušteno uradili delikatne scene tokom kojih ste krajnje eksponirani. Tu nema šminke, odeće, ničega. Samo vi i vaše telo."

foto: Instagram / djjdisreal

Na pitanje da li će prestati da snima scene seksa u trenutku kada njeno telo ne bude više mlado i vitko, Dakota odgovara da ne zna...

"Ne možete da snimate scene seksa obučeni u grudnjak i gaćice. Budimo iskreni i realni, ko još vodi ljubav obučen? Tako da ću najpre, vođena liberalnom evropskom ekipom glumaca i dalje snimati, bez obzira na činjenicu da celo moje telo oseća silu gravitacije." 

foto: Profimedia

"Fifty shades of Grey" su učinile da Dakota postane neko čija kretanja u stopu prate paparaci..

"Ne osećam se dobro u masi. Ne prija mi, ali moram da prihvatim da će tako od sad da bude. Jedino na šta ne mogu da se navikem je ta hladnoća kojom ljudi mogu da te dočekaju i pogledaju kao da znaju sve o tebi i da imaju pravo da sude o tvom životu, rečima, delima. Po prirodi sam nežna, tiha osoba koja je u prvom dodiru pristojna i ljubazna.  

"Tender" je zapravo omiljena reč mlade glumice koja ju je istetovirala na svoju podlakticu u tattoo studiju kod Dr.Woo-a. Druga tetovaža je rezervisana za LIGHTLY, MY DARLING, deo izveden iz knjige Aldousa Huxleya. 

Johnson koja je rođena u Teksasu, zbog posla oba roditelja često je menjala mesto stanovanja, škole i dadilje što je kod deteta prouzrokovalo asocijalno ponašanje. Takav način života je uslovio da Dakota krene na terapiju u dobi od samo tri godine.

"To je bila odluka mojih roditelja, ali dobra jer sam tako uspela da prebrodim i njihov razvod koji je bio prilično turbulentan sa optužbama sa obe strane, ali i mamin novi brak koji je takođe uneo promene u moj život. Škola je bila u neku ruku izazov da pobedim strahove i fokusiram se na nešto drugo, ali sam oduvek mrzela da učim. I to je bilo normalno jer nisam videla poentu da idem na školu a onda zato što moj očuh snima Evitu u Budimpešti, časove pohađam u hotelskoj sobi!"    

foto: Profimedia

U tim trenucima Dakota se okretala filmovima. Upravo su oni bili njena uteha i beg od konstantne selidbe i gubljenja konktakta: Mary Poppins, Home Alone, Beetlejuice i opus Bernarda Bertoluccija i Johna Cassavetesa.

Pored filmova, tu je bio i balet na koji je Johnson krenula u dobi od 16 godina.

Nastavak na sledećoj strani...

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity