Trenutno drži motivaciona predavanja i iščekuje momenat kad će se u izlozima pojaviti njegova knjiga. Ipak, Ty Hunter slavu nije stekao ni za govornicom ni u knjižarama. Njegovo ime upisano je zlatnim slovima u modnu antologiju današnjice nakon dugogodišnje saradnje sa svetskom muzičkom zvezdom Beyonce Knowles, čiji je stilista bio skoro čitave dve decenije.

Gotovo da nema osobe na planeti kojoj pažnju nije privlačio izgled kraljice R&B scene, kao i stilske transformacije od kojih je svaka bila malo remek-delo. Baš kao što je ona svojim pesmama i energijom na sceni pronalazila put do publike, Ty je svoju priču pričao njenim izgledom. 

Kako ste otkrili modu?

Nimalo iznenađujuće - na koncertu. Otac me je odveo na performans fenomenalne Diane Ross u mom rodnom gradu Ostinu u državi Teksas i toliko sam bio fasciniran njenom garderobom i svim outfitima koje je menjala tokom nastupa da sam kući došao znajući samo jedno: želim da se bavim odećom!

To je bio tek dečački san, a kako se on posle ostvario?

Jedan od mojih prvih poslova bilo je uređivanje izloga za nekoliko velikih prodavnica u Hjustonu. Zatim sam upoznao Beyonceinu mamu koja je ubrzo postala moj stalni klijent. Posle dugogodišnje saradnje, stečenog poverenja, pa i prijateljstva koje se vremenom među nama rodilo, ukazala mi se mogućnost da stilizujem grupu Destiny's Child, u kojoj je jedna od tri devojke bila i Beyonce. Eto, tako je sve počelo. 

Skoro dve decenije radili ste rame uz rame sa Beyonce na formiranju njenog više nego prepoznatljivog vizuelnog indetiteta, kako biste opisali Queen B stil?

U tom period, dok sam je stilizovao, uvek sam birao timeless izgled, tako da je to možda i najbolja definicija njenih tadašnjih nezaboravnih odevnih kombinacija. Ali, moj osećaj je da njen stil uvek, pa i danas, evoluira ka nečem novom i neistraženom.

Kako izgleda proces planiranja svetske turneje sa Beyonce? Sa kojim dizajnerima ste najbliže sarađivali? Šta je najvažniji trenutak iza scene?

Sve počinje brainstorming sastancima sa njom i dizajnerima, a posle nekoliko takvih susreta počinjemo sa skicama. Kada one nastanu, odobre se kostimi i počinju fitinzi. Veoma je važno da odeća za turneju, pored spektakularnog izgleda, bude komforna i da može brzo da se presvuče. Uvek smo sarađivali sa kreatorima koje smo osećali kao porodicu i sa kojima je lako napraviti tvist na modelu za jedan jedini dan, ako je potrebno. Izdvojio bih Givenchy, Versace, Michaela Costella, a ima tu i nekoliko upcoming dizajnera. Iza scene ima mnogo važnih trenutaka, ali meni lično uvek su najviše značili uvodni taktovi poslednje pesme jer, u tom trenutku znam da sam preživeo sve promene outfita. To zaista ume da bude stresno, a tokom poslednje numere stres nestaje i prerasta u zadovoljstvo.

Koji Beyonce look vam je omiljen?

Svi stajlinzi iz spota Crazy in Love. Obožavam ih jer su zaista postali vanvremeni i nezaboravni.

Jedno vreme stilizovali ste i Beyonceinu sestru Solange Knowles, da li je teško istovremeno raditi sa dve sestre koje se razlikuju stilski?

Nije bilo teško, upravo njihove stilske razlike učinile su taj rad kreativnim i lakim.

Koji dizajneri su danas na vašem radaru?

Greedilous, Dope Tavio, Batista Collections, Kendall Miles i jedan mladi upcoming dizajner sa kojim sam blisko sarađivao, Anthony McDowell.

Kako uočavate must have komade sezone? Koji trendovi su vam trenutno zapali za oko?

Izuzetno se trudim da ne gledam trendove, već da ih započnem.

Imate li neke nove projekte? Šta se zbiva sa Reflex Capsule Collection?

Trenutno radim na svojoj knjizi. Do sad sam držao dosta motivacionih predavanja i ne mogu da dočekam da krenem u promociju zajedno sa svojim novim saradnicima. Novi projekat sa Served Fresh zove se With Passion i uskoro ćemo objaviti datum kad će izaći. Takođe, važan mi je i projekat sa Greedilous u Concept Korea SS18 šou koji će biti na ovom NYFW. Moj tim priprema i saradnju sa Charming Charlie. The Ty Hunter by Reflex kolekcija odlično se prodala, a na sjatu www.TyHunterByReflex.com izaći će update za novu sezonu. 

Mojih 10 modnih pravila

1. Važno je kakav donji veš nosite!

2. Ne plašite se aksesoara.

3. Naučite koji modeli pristaju vašoj građi. Zavolite svoju figuru!

4. Neophodno je posedovati ogledalo u kome se vidi cela figura.

5. Miksujte printove.

6. Svaka žena treba da poseduje cipele u boji i štikle sa punom petom.

7. Svi moraju da imaju jedno ukrojeno odelo.

8. Pronađite idealan model farmerki i kupite ih u svim nijansama.

9. Samopouzdanje!

10. Ne shvatajte modu ozbiljno, zabavljajte se!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/