Januar je mesec koji nam daje priliku za novi početak i postavljanje novih ciljeva koji nas mogu izuzetno motivisati. To znaju i koriste sve uspešne žene koje svaki novi početak godine koriste za poboljšanje na svim životnim poljima. U nastavku saznajte kojih pet stvari rade u januaru i inspirišite se njihovim navikama:

1. Postavljaju ciljeve za novu godinu

Svaka uspešna žena zna da je postavljanje ciljeva početkom godine nužno za uspeh u privatnom i poslovnom svetu. Dobar cilj daće vam dugoročnu viziju i kratkoročnu motivaciju. Napravite presek šta ste uradili do sada, šta vam nedostaje, i reorganizujte svoje vreme u skladu sa tim. 

2. Velike ciljeve pretvaraju u manje

Dobro je imati velike ciljeve i planove, ali to ne znači da treba da gomilate obvaeze i preopteretite se kako biste ih postigli. Uspešne žene stoga velike ciljeve pretvaraju u manje i ispunjavaju ih jedan po jedan, sve dok ne dođu do konačnog cilja. Rasplinjavanje energije čini nas nefokusiranim, kao i neefikasnim, zato idite korak po korak, svaki mesec ili svaka nedelja po jedan rešen zadatak.

3. Zapisuju ciljeve u kalendar

Rokovi su često okidač za stvaranje stresa, no ponekad je dobro zadati sebi vremenski rok za obavljanje poslova. To će vam poslužiti kao odlična motivacija da ostvarite ono što ste sebi zadali. 

Uspešne žene zapisuju ciljeve u kalendar.
Unsplash/Maddi Bazzocco 

4. Zamisle osobu koja ne veruje u njih

Ponekad je teško pronaći motivaciju za obavljanje nekog posla, ali postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u tome. Jedan od njih je taj da početkom godine zamislite osobu koja ne veruje da možete da uspete i da ste sposobni nešto da odradite. S druge strane, može vas motivisati da budete bolji i pobedite konkurenciju - samo zapamtite, nikada se ne nadmećite sa sopstvenim timom. 

5. Bude se sat vremena ranije nego prošle godine

Sat vremena u danu puno znači, pogotovo ujutro kad smo najproduktivniji. Imajte to na umu kad budete uključivali svoj alarm za sutra – i tekom cele godine. Neka vas to podstakne i da ležete ranije, najbolje pre ponoći.